Ющенко у Житомирі про опозицію: “Мені жаль Яценюка!”

Сьогодні Житомир відвідав Віктор Ющенко, третій Президент України.

На прес-конференції, влаштованій для розмови з місцевою пресою, були присутні і однопартійці Віктора Андрійовича.

Віктор Ющенко переконаний, що у бюлетені, де голосують за партії нижче 14-го номеру списку можна вже й не дивитися – бо на 14-му місці “Наша Україна – єдина україноспрямована права сила, здатна поставити національні інтереси українців понад усе.

Доказом цього стало те, що 5 років президентства Віктора Ющенка були найкращими роками життя для українців за увесь період Незалежності України. Віктор Ющенко аргументував, чому: свобода слова, демократія, зменшення державних боргів перед іноземними кредиторами, зростання іноземних інвестицій та економічний розвиток, завдяки чому створювалися робочі місця та зростали зарплати і пенсії.

Як фаховий економіст, Віктор Ющенко тверезо оцінює ситуацію, у якій опинилася Україна. Каже, щоб там не говорила влада про “стабільність” і “покращення”, Україна, в тому числі за оцінками міжнародних аудиторів, нині на четвертому переддефолтному місці у світі. А це не жарти. Дефіцит пенсійного фонду – 62 мільярди, дефіцит державного бюджету – 32 мільярди. Так би мовити, докерувалися…

Загалом лідер “Нашої України” у Житомирі жорстко розкритикував об’єднаних опозиціонерів, людей, більшість яких саме він привів до влади, які були у його команді у часи, коли Україною керував помаранчевий президент-демократ, а потім просто зрадили Ющенку.

Для Ющенка все однозначно: неможна назвати ВО “Батьківщина” опозицією. Каже, за їх бездіяльності влада провела закон “Про ЧУЖУ мову”. Згадав екс-президент і про наболіле – Юлині “московські газові угоди” та “ширку” – широку парламентську коаліцію з Партією Регіонів, яку готувала Тимошенко, але Янукович в останній момент зіскочив. На думку Ющенка – це свідчення шарлатанства, а не опозиційності у політиці.

___________________________________________________________________________________________

Десятки патріотичних світоглядних партій при так званому об’єднанні опозиції просто виведені з гри! “Батьківщина” – політсила, яка ніколи не виношувала паннаціональних проектів. Для мене це ніщо інше, як авторитарна політична секта, яка заволоділа ресурсом і тепер шляхом обману знову рветься до влади. Теж саме я можу сказати і про Партію Регіонів

Віктор Ющенко

____________________________________________________________________________________________

“У чому полягає “об’єднання” у цій опозицій? Вони що, об’єднали настрої людей? Скажіть, який рейтинг Гриценка на Житомирщині? А який у Катеринчука, Тарасюка, Кириленко? Я вас скажу – нуль. То хай хоч дванадцять нулів помножити, вийде все одно нуль!. А я скажу чого так: “Ці люди ніколи не були політсолістами. Вони не мали симпатії людей!”, – так жорстко і безапеляційно висловився Віктор Ющенко про політиків, яких він привів у владу і які уособлювали його найближче оточення, але зрадили партію.

“Мені жаль Яценюка. Пішов би власним шляхом, як Кличко – мав би результат. А так – втратив і те, що мав”.

– Чому не пішов туди Кличко? Чому не долучилась до об’єднаної опозиції Королевська, “тінь Тимошенко”?, – риторично запитав Віктор Ющенко, доводячи тезу про те, що об’єднана опозиція – технологічний проросійський авторитарний проект.

___________________________________________________________________________________________

Міністр освіти Табачник – українофоб, – Ющенко

____________________________________________________________________________________________

– Чому Табачник як міністр так позиціонує себе у формуванні національної мовної політики України? Тому що його підтримує декілька людей у владі? Я був би радий, якби це було так… Біда у тому, що мільйони українців думають так само, як і він, – висловлює спостереження Президент Ющенко.

На думку Віктора Андрійовича, процес національного становлення – це велика широка дорога, але кожен громадянин повинен пройти її самостійно.

Обирайте не хліб, обирайте свободу

– Коли я говорю про цінності, дехто каже: “Віктор Андрійович, ви високо літаєте, розкажіть нам про ковбасу”. Так я відповідаю: “Пенсія – це наслідок. Подивіться, литовці, поляки спочатку стали литовцями, поляками – як єдина нація, а вже потім у них і гроші з’явилися. Обираючи свободу, ви завжди оберете і хліб”.

Ющенко вірить у те, що йому немає причини ховати перед українцями сором’язливо очі у синьо-жовтий килим