Будівництво багатоповерхівки зруйнує сусідні будинки. ПІКЕТ У ЖИТОМИРІ

Під стінами міської ради перед початком засідання сесії зібрався небагаточисленний пікет. З десяток житомирян вимагають не будувати багатоповерхівку за адресою: вулиця 1-го травня 59-а.

Кажуть, не можна там будувати, оскільки сусідній п’ятиповерховий будинок має наскрізні тріщини несучих стін з першого поверху по п’ятий. Власники квартир в аварійному будинку склади акт обстеження з висновками якого повідомили забудовника ТОВ «Архбудінвест-Полісся» та міськвиконком.

– Якщо там будуватимуть багатоповерхівку наша п’ятиповерхівка 100% розвалиться, бо під фундаментом проходить плавун. Там підземна річка – розповідають житомиряни.

Підтверждуть сказане сусіди з двоповерхового будинку по вулиці Першого Травня 57. Кажуть, у них тріщина фасадної стіни сягає 10 см. Будинок розвалюється навпіл.

На стіні будинку, до якого мають прибудовувати багатоповерхівку посипалась облицювальна плитка. Тріщина на цьому будинку дійшла вже до другого поверху.

Таким чином якщо забудовнику довзволять будувати у зазначеному місці, за словами пікетувальників, може розвалитися три будинки.

Питання розглядатиме міська рада на пленарному засіданні сесії.