Кожен житомирян зможе подарувати місту іменну лавочку

У Житомирі започатковують алею іменних лавочок.

Дарувати своєму рідному місту іменну лавочку – традиція, яка знайшла своє розповсюдження у багатьох країнах світу. Іменні лавочки з підписами їх замовників, або побажаннями землякам, встановлені також і в Україні.

Житомир підхоплює цю ідею завдяки громадянській свідомій позиції двох людей – бізнес-тренера Григорія Хмельницького та директора “ГІС-Україна” Миколи Пивоварова. Не скиглити і не скаржитися на погане життя, а зробити справу, корисну громаді. Своєю ініціативою і власним прикладом встановлення перших двох іменних лавочок Григорій Хмельницький і Микола Пивоваров прагнуть заохотити житомирян до активної участі у відбудові благоустрою рідного міста.

Встановлювати лавочки у Житомирі – справа нагальна. Наприклад, парк Гагаріна славиться своїми мальовничими алейками на яких ні сісти, ні присісти – лавочок обмаль. Перші дві лавочки будуть встановлені цього тижня на алеї зправа від пішохідного мосту.

Підпис першої лавочки: “Городу нашей молодости от друзей Алексея Князева”

Підпис другої лавочки: “Посвящается легенде житомирского бокса Владимиру Кирилюку”

Кожен житомирян зможе подарувати місту іменну лавочку. Вартість однієї лавочки – від 3000 гривень в залежності від довжини та елементів оздобрення. Виготовленням займатиметься фірма Bent Iron, яка позитивно зарекомендувала себе, виготовивши для Житомира лавочки, які стоять у центрі міста. Ініціатори ідеї кажуть, що людина, яка вирішила зробити добре діло, не повинна мати справу з чиновниками. Нині розробляється механізм, за яким бажаючий встановити у Житомирі іменну лавочку тільки оплачує вартість її виготовлення і встановлення, фіксує своє побажання щодо форми лавочки, підпису. Далі фірма виготовляє лавочку, а комунальне управління міськради після встановлення, приймає її на баланс.

___________________________________________________________________________________________

“В ідеалі замовити встановлення лавочки для рідного міста мають отримати можливість і житомиряни, які проживають за кордоном”, – переконаний Микола Пивоваров.

____________________________________________________________________________________________

Вони просто перераховують відповідну суму і лавочка з їх підписом згодом встановлюється у місті.

До кого звертатися, щоб встановити у Житомирі іменну лавочку і скільки це буде коштувати Репортер Житомира проінформує своїх читачів. А поки на цьому тижні очікуємо започаткування алеї іменних лавочок у парку культури та відпочинку імені Юрія Гагаріна у Житомирі.