Мар’яна Савка запросить житомирян «На каву до Львова»

7-го листопада поет, журналіст, громадський діяч, головний редактор «Видавництва Старого Лева» Мар’яна Савка проведе в Житомирі творчу зустріч і презентацію двох книжок – “На каву до Львова” та “Шоколадні вірші про кохання”.

Про сучасну українську поезію, найкращі твори для дітей, творчу атмосферу міста Лева та власні секрети натхнення Мар’яна Савка розповість на зустрічі, яка відбудеться в Житомирі у середу, 7 листопада, о 14:15 в коледжі культури та мистецтв імені Івана Огієнка (вул. Першого травня, 22-А).

Перед заходом передбачена прес-конференція для журналістів. Вона відбудеться о 12:00 в «Львівській майстерні шоколаду» (Майдан Перемоги, 7).

Мар’яну Савку недарма називають найжіночнішою поетесою сучасності

Її вірші огортають, зігрівають та повертають у давно забуті спогади. Головний редактор і співзасновник «Видавництва Старого Лева» – поетеса, автор дванадцяти книг, серед яких і дитячі, зокрема віршована «Казка про Старого Лева», яка потрапила у престижний світовий каталог дитячої літератури «Білі ворони – 2012».

Перекладач, громадський діяч, член Ради Центру дослідження літератури для дітей та юнацтва, віце-президент літературної премії «Великий Їжак». Творчість поетеси перекладена польською, англійською, білоруською, російською, литовською мовами. Окрім того, Мар’яна Савка – Член АУП і НСПУ та лауреат Міжнародної журналістської премії ім. Василя Стуса за книги поезій (2003).

Гості зустрічі зможуть почути як нові вірші авторки, так і переосмислити вже відомі. Мар’яна Савка презентує також серію «шоколадних» книг, які кожен бажаючий зможе придбати у «Львівській майстерні шоколаду».

Перша прем’єра – «На каву до Львова» – збірка віршів українських поетів від класиків Василя Симоненка, Миколи Вінграновського, Богдана-Ігоря Антонича до наших сучасників Віктора Неборака і Мар’яни Савки

З цією книгою ви відчуєте атмосферу міста Лева, його кавовий аромат та дощовий настрій, побачите його вузенькі вулички та Високий Замок. Ця збірка віршів для тих, хто крізь час та кілометри прагне відчути романтику Львова.

Друга книга серії – «Шоколадні вірші про кохання» – талісман для закоханих

До неї увійшли вірші поетів кількох поколінь сучасності – поруч із текстами Віктора Неборака і Тараса Федюка вірші Маріанни Кіяновської, Галини Крук, Мар’яни Савки, Дмитра Лазуткіна і молодших – Романа Рудюка, Ірини Шувалової та зовсім молодих – Марусі Весни, Соломії Савки. Загалом – 17 авторів.

___________________________________________________________________________________________

Додаткова інформація за телефоном (096) 938 6 999

____________________________________________________________________________________________

Аліна Ткачук