“Майстер Клуб” провів перший клубний чемпіонат з боулінгу в Житомирі

Вже традиційно рекламною агенцією «Пропозиція» проводиться декілька років підряд корпоративний чемпіонат з боулінгу серед підприємств та фірм міста Житомира.

Ось і в нинішньому році, восени, розпочалась підготовка до чергового чемпіонату. У порівнянні з попередніми змаганнями на цей раз зголосилося прийняти участь понад 80 команд, тоді як у минулому році їх було біля 50-ти.

Порадившись з організаторами чемпіонату, керівництвом Клубу відмінних рекомендацій Master Club було прийняте рішення влитися в заплановані змагання не окремими командами, а провести на його базі власний клубний чемпіонат, на якому має визначитись чемпіон, який і ввійде до підсумкової фінальної зустрічі між найсильнішими міськими командами.

Раніше корпоративний чемпіонат з боулінгу проводився в фізкультурно-оздоровчому комплексі (ФОК), але так як у Фоці відбулась реорганізація, його вирішено було проводити в ТЦ «Глобал» в нещодавно відкритій новій сучасній залі з десятьма новенькими ігровими доріжками.

Клубним командам, а їх зголосилося шість, це «Вольт», «Біленька усмішка», «Омакс 1», «Омакс 2», «Домотроніка», і ще один зовсім новий член Клубу «Техносклад», випало грати 19 листопада, в понеділок. Хоч і вважається, що понеділок важкий день, всі команди прибули без запізнень, у хорошій спортивній формі та з позитивним настроєм. Після коротенького спічу керівника «Майстер Клубу» Олега Куденка, який тепло привітав команди та оголосив перший клубний чемпіонат з боулінгу відкритим, капітани обмінялися привітаннями, і гра розпочалась.

Гравці під номером 1 метнули перші важкі шари і вони з наростаючим гулом швидко покотилися по шести доріжках у напрямку до спеціальних луз, в яких були виставлені стрункі білі кеглі. І коли почувся характерний тріск від перших ударів та гуркіт від падаючих кеглів, залунали радісні вигуки з боку одних команд і їхніх уболівальників, та приглушені зойки досади з боку інших. З кожним новим сетом боротьба між командами ставала все запеклішою та драматичнішою. Розчервонілі та упрілі хлопці й дівчата з азартом, який неможливо передати словами, прицільно метали й метали важкі кольорові шари. То тут, то там проявлялися гучні сплески емоцій і щасливі вигуки: «Стрaйк!», – тобто, що всі кеглі збиті з першого попадання. Атмосфера в залі з кожною хвилиною все більше і більше розпалювалася. Ставало спекотно, хотілося пити, в хід пішли прохолодні напої та пиво.

Ніхто не встиг і зоглядітися, як промайнула перша половина гри. Коли пролунала сирена, всі з нетерпінням вдивлялися в плазмові електронні табло, що звисали над кожною доріжкою, і на яких мали висвітлитися підсумки змагань. Через хвилину залу струсонули бурхливі і радісні вигуки команди «Омакс 2», вона набрала найбільшу кількість балів (459) і стала проміжним чемпіоном. На другому місці виявилась команда «Домотроніка» (457), і на третьому – команда «Вольт» (447).

Протягом двадцяти хвилинної перерви команди та їхні уболівальники приймали активну участь в різноманітних конкурсах та програмах, де виграли багато різноманітних декоративних та їстівних призів від спонсорів чемпіонату кафе «Тераса», «Торнадо», «Мультиплекс», «Телетрейд», «Статус», «Чотири сезони», «Житомирські ласощі», «Грінфлора», «Профільтех», кафе «Шашличний двір».

Так як розрив між лідерами змагань був незначний, це додало грі ще більшої інтриги. Навіть судді не втрималися і почали складати власні прогнози. Щодо команд «Омакс» і «Домотроніка» сумнівів не було, адже вони виступали і в попередніх чемпіонатах, тому або та, або інша могли стати абсолютним чемпіоном. А ось команда «Вольт» виступала в такому чемпіонаті вперше і відразу почала насідати на п’яти досвідченим гравцям.

Нарешті команди знову зайняли місця біля своїх доріжок, пролунала сирена і друга частина гри розпочалася.

«Домотроніка», яка встигла в перерві провести коротку командну нараду, помітно активізувалася і відразу, на перших хвилинах, вибила декілька «стреків» та заробила додаткові кидки, після чого стала помітно відриватися від інших команд. Особливе захоплення та оплески глядачів постійно викликав капітан команди Віталій Покляченко, який з неабияким натхненням і майстерністю влучно метав важкі шари.

Команда «Омакс 2», навпаки, розпочала другу гру невдало. Було зроблено цілу серію слабких кидків, що помітно деморалізувало команду і вона поступово почала здавати попередні позиції. Натомість до команди «Омакс 1» немов прийшло друге дихання і вона почала швидко наздоганяти своїх колег з «Омакс 2».

Щодо команди «Вольт», то вона як у першій, так і в другів половині гри показала себе достатньо стабільною. Хлопці на чолі зі своїм капітаном демонстрували дуже хорошу гру, як для початківців і заслужено вибороли за підсумками двох турнірів друге місце (879), перегравши на 11 балів команду «Омакс 2», яка змушена була посісти третє місце (868).

Ще дві команди-новачки «Біленька усмішка та «Техносклад» посіли відповідно 5-те (766) та шосте (702) місця. При цьому «Біленька усмішка», в якій грали переважно жінки, набрала на 64 бали більше від команди «Техносклад», де грали одні чоловіки. Команда «Омакс 1» посіла почесне четверте місце (859).

Ну а чемпіоном першого клубного чемпіонату з боулінгу «ОСІНЬ 2012» впевнено стала команда «Домотроніка», яка переконливо відірвалася від інших команд, набравши в підсумку 1007 балів. При цьому слід наголосити, що ставши абсолютним клубним чемпіоном «Домотроніка» ввійшла до фіналу загальноміського чемпіонату з боулінгу, який відбудеться 5 грудня 2012 року в ТЦ «Глобал» о 18.00. Проте, набраних

«Домотронікою» балів під час відбіркового турніру, не досить для перемоги в фіналі загальноміського чемпіонату. Щоб завоювати кубок чемпіона серед кращих міських команд, необхідно набрати не менше 1300 балів. Але, враховуючи наявний досвід (двічі проходила до фіналу попередніх змагань), вольові якості гравців та велику жадобу до перемоги, залишається сподіватися, що цього разу команда виступить відмінно і стане найкращою.

Підводячи короткий підсумок, хочеться зазначити, що всі без винятку команди проявили неабияку волю до перемоги, показавши при цьому непогані результати в процесі гри.

Василь ГОРА