На Новий рік будинки українців прикрашатимуть ялинки з Житомирщини

Житомирські ялинки прикрашатимуть оселі в багатьох регіонах України.

Як розповів перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства Василь Зарічний, з початку листопада лісівники вже почали отримувати замовлення на святкові деревця з інших областей:

“Уже у нас замовлення є з Криму, Запорізької та Дніпропетровської областей. Окреме велике замовлення зробили представники мережі дніпропетровських супермаркетів”.

В нашій області лісівники продаватимуть новорічні ялинки на спеціально облаштованих ділянках вздовж трас, на рекреаційних майданчиках. Будуть офіційні точки продажу і в містах, зокрема, в обласному центрі.

Всього в держлісгоспах області плантації новорічних ялинок наразі займають площу у 125 гектарів, де вирощується 600 тисяч ялинок і сосен. Щороку ж в середньому реалізується 100 тисяч, каже Василь Зарічний.

Думають лісівники й про тих, хто і штучну ялинку не вважає символом новорічних свят, і живе дерево рубати не хоче – почали продавати ялинки в горщиках:

“У нас поки що це практикує один Житомирський лісгосп, але потихеньку, я думаю, це буде розвиватися. Ми плануємо збільшувати кількість ялинок і сосен, які будемо вирощувати в горщиках, продавати, або навіть здавати в оренду. Тобто, людина приїхала, вибрала собі на розсаднику в горщику ялинку, заплатила її повну вартість, забрала. А після новорічних свят можна повернути ялинку в розсадник і половину суми отримати назад” – поділився планами Василь Зарічний.