На Житомирщині податківці примушують працедавців офіційно влаштовувати людей на роботу

Податківці Житомирщини не припиняють перевіряти суб’єкти господарювання на предмет дотримання податкового та трудового законодавства.

З початку року, наприклад, податківці провели 299 перевірок суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб з питань дотримання ними діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати.

І як результат – майже дві з половиною тисячі працівників офіційно працевлаштовані на роботу. Все це звісно ж завдяки втручанню податківців.

Але і це ще не усе. За результатами проведених перевірок донараховано 3 мільйона 252 тисячі гривень податків та платежів. Із донарахованих сум до бюджету надійшло 1 мільйон 484 тисяч гривень податку на доходи фізичних осіб.

Крім того, під час проведення контрольно-перевірочної роботи у січні – жовтні поточного року було виявлено 2555 факти використання праці найманих робітників без укладання трудових угод. До державної реєстрації та до оформлення трудових відносин із працедавцем залучено 2422 особи, завдяки чому до бюджету додатково надійшло 268,8 тисячі гривень податків.

___________________________________________________________________________________________

Нагадаємо, що при офіційному працевлаштуванні розмір мінімальної заробітної плати з 1 жовтня 2012 року становить 1118 грн., а з 1 грудня цього року зросте ще раз і становитиме 1134 грн.

____________________________________________________________________________________________

Прес-служба податкової