На Житомирщині спіймали палія

Протягом двох років на території одного з селищ Малинського району сталося близько десятка підпалів господарських будівель.

Для місцевих жителів це стало бідою. Правоохоронці ретельно перевіряли всю інформацію. Врешті після останнього підпалу, що стався 2 листопада, підозрюваного вдалося затримати.

Темного вечора на одній з вулиць селища запалала господарська будівля пенсіонерки Марії Іванівни. Це був далеко не перший випадок, коли в селищі горіли вогнища.

Цього разу сарай, горище якого було вщент заповнено соломою спалахнув близько 22 вечора.

У приміщенні також знаходилась домашня живність.

Я дуже вдячна добрим людям, які не залишились байдужими, – розповідає Марія Іванівна. – Сусідка побачила, як задимівся дах і чорна хмара від сараю посунула уверх над дорогою, та забила тривогу. Ми були в хаті і лише на її крик вибігли надвір та побачили цю біду. Усі сусіди допомагали гасити та дуже швидко приїхали і працівники МНС.

Пожежу вдалося локалізувати та загасити вогонь

Повідомлення про цю подію того ж вечора було передано до місцевого відділу міліції.

Як розповів начальник Малинського МВ УМВС України в Житомирській області Михайло Старовойт, впродовж 2 років на території району сталося близько десятка пожеж, причинами яких за висновком спеціалістів був умисний підпал. За всіма фактами порушено кримінальні справи за ч.2 ст.194 (Умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу) Кримінального кодексу України. Відтак оперативники карного розшуку у кожному випадку ретельно працювали над пошуком осіб, причетних до цього. Врешті клопітка праця принесла результат.

Так, вдалося встановити, що до підпалу сараю Марії Іванівни причетний 27-річний місцевий житель

Також у ході розшукових заходів та слідчих дій вдалося з’ясувати, що чоловік підозрюється у вчиненні, принаймі, ще 3 подібних випадків. Перевірка інших фактів триває.

Алла Ващенко, СЗГ УМВС України в Житомирській області