На Житомирщині знайшли та поховали рештки радянських воїнів

Шістьох солдатів Радянської армії перепоховали на Житомирщині.

Це вже десята така знахідка в області за останній рік, ідеться в сюжеті ТСН.

Імен героїв з’ясувати не вдалося. Лише чоботи і рештки протигазів дають зрозуміти: під селом Раковичі знайшли саме радянських бійців.

По амуніції визначили, що це були піхотинці. Троє загинули під час відступу влітку 1941-го, троє – у листопаді 1943-го звільняли Україну від німців.

Одяг ховають разом з останками. До сільського музею віднесли тільки значок ГПО і ладанку. В ній мало бути ім’я солдата. Але в радянській армії пластикових жетонів бракувало, а металевий проіржавів і герой лишився невідомим.

“Ви самі бачите, що воно – фольга і всередині нічого не могло зберегтися, ніяка бумажка. Навіть, ось бачите, яка була прикмета – ключик від будинку тримав хлопчина біля серця. Але, на жаль, це його не спасло”, – розповів сільський голова Раковичів Олександр Марчук.

Саме село відоме тим, що тут молодогвардієць Іван Туркенич підбив три ворожі танки. Тутешні бої були дуже запеклі.

Шукачі військових артефактів півроку рили землю під Раковичами. Солдатів знайшли на околиці на глибині метру.

Це, напевне, останні тутешні герої. За цю місцину загинули понад дві тисячі бійців. Але пам’ять більшості вже вшановано.

“У цій місцевості дуже мала вірогідність знайдення солдатів. Тут дуже ретельно місцеві збирали бійців. Збирали, ховали”, – пояснив голова групи “Пошук” Андрій Бордюг.

Знайдених бійців відспівали і поховали у братській могилі. Поруч з чотирма сотнями інших солдат.