На фестивалі мистецтв житомирська музична школа №2 посіла перші призові місця у всіх категоріях. ФОТО

17-18 листопада у Києві відбувся фестиваль мистецтв молодих виконавців ТУРНІР ЛАУРЕАТІВ – “Південний Експрес” ХІIІ творчого сезону 2012 – 2013 років.

Це конкурс дитячої і юнацької творчості, в якому бере участь обдарована молодь України та країн ближнього і дальнього зарубіжжя. Зазначимо, що це програма, яка сприяє реалізації Національної програми “Діти України”, автором якої є президент Конкурсу – Фестивалю Дмитро Будаєв.

Житомир на фестивалі представляли вихованці музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера, які успішно виступили і посіли І призові місця у всіх представлених категоріях.

В номінації «інструментальний жанр» виступила учениця школи Владислава Водотиєць (фортепіано, клас викладача Світлани Ваніної), в програмі якої звучали твори композиторів Б.Фільц, В.Каліннікова

Владислава з 4-х років професійно займається по класу фортепіано та академічного вокалу, захоплюється живописом, образотворчим мистецтвом. За роки навчання у школі неодноразово була переможцем обласного огляду-конкурсу ансамблевої гри, переможцем ІV, V та VІ Всеукраїнського конкурсу «Класичний меридіан» та ІІІ Міжнародного конкурсу–фестивалю мистецтв “Арт – преміум 2011” у Києві, переможцем обласного конкурсу юних піаністів імені Бориса Лятошинського та обласного конкурсу піаністів присвяченого пам’яті С.С.Прокоф’єва (м.Житомир).

Крім перемог на хвилі фортепіанного мистецтва Владислава має неабиякі досягнення як вокаліста. Дівчинка успішно виступила на ІІІ Міжнародному конкурсі «Арт Прем’єр – 2012» (м. Київ) та обласному огляді-конкурсі «Нові імена України», стала переможцем VІІ Всеукраїнського конкурсу «Джерело талантів» (м.Донецьк), Х Всеукраїнського фестивалю мистецтва академічного співу «Українське бельканто» (м.Донецьк), Міжнародного конкурсу «Золоті зернята України» (м. Київ), V та VІ Всеукраїнського конкурсу «Класичний меридіан» (м.Київ), ІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю «Арт прем’єр 2011» м. Київ, Всеукраїнського дитячого пісенного фестивалю «Зорецвіт», обласного фестивалю-конкурсу дитячої вокальної творчості «Казкові мелодії».

Номінацію «хоровий спів» представив хоровий колектив учнів старших класів (керівник Оксана Іщенко, концертмейстер Анастасія Дзюбенко)

Колектив був створений у 2008 році, і з перших років свого існування почав активну концертну діяльність в стінах рідної школи. Брав участь у всіх звітних концертах відділу та школи, неодноразово перемагав у обласному фестивалі – конкурсі дитячої та юнацької хорової творчості (2008-2011р.р.), став переможцем ІІ Міжнародного конкурсу-фестивалю мистецтв «Арт прем’єр 2011» та ІІІ Міжнародного конкурсу «Арт прем’єр 2012» у м. Київі, переможцем ІІ Всеукраїнського фестивалю «Академконцерт 2011» (м. Київ), володарем ГРАН-ПРІ обласного фестивалю духовної музики «AVE MARIYA» (м. Житомир).

Впродовж останніх трьох років представляв кращі творчі колективи шкіл естетичного виховання Житомирщини у Гала-концертах кращих учнів та колективів мистецьких навчальних закладів на сцені обласного музично-драматичного театру; був учасником творчого звіту аматорів та майстрів народної творчості районів і міст Житомирської області присвяченого 20-річчю незалежності України (2011р.)

За час існування фестивалю мистецтв молодих виконавців ТУРНІР ЛАУРЕАТІВ – «Південний Експрес» у відбіркових відеотурах конкурсу брали участь сотні обдарованих виконавців і десятки творчих колективів з різних міст нашої країни.

Впродовж останнього часу в конкурсі «Південний Експрес» стали брати участь представництва журі й творчі колективи з окремих європейських держав: Угорщини, Білорусії, Росії, а також обдаровані виконавці з Китайської Народної Республіки й Латинської Америки

Фінальні заходи конкурсу проходять на Південному Березі мальовничого півострова Крим.

Житомир може пишатися своїми талантами, адже юна піаністка і хор учнів музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера запрошені на фінальний тур до Ялти. Бажаємо їм успішного виступу і достойних нагород.