Студент із Житомирщини, продаючи в Інтернеті земну кулю, скоро заробить мільйон

Студент Київського університету родом із Новоград-Волинська Вадим Ганношін зумів втілити, на перший погляд нереальну ідею із продажу території земної кулі і вже зараз заробляє на цьому гроші.

Сайт Вадима легко знайти. Як користуватися послугами – розписано по пунктах. Там же хлопець розповідає, що йому 21 рік і він студент – навчається в Державному університеті інформаційно-комунікаційних технологій, і це його перший сайт. Журналісти без проблем відшукали хлопця у соціальній мережі і запропонували відповісти на кілька питань.

Виявилося, що попри публікації історії успіху Вадима у інших ЗМІ, поки про його досягнення в університеті ніхто нічого не розпитував. Не було пропозицій і від потенційних роботодавців, яких би могла зацікавити ця розробка. Про це пише сайт “20 Хвилин”.

Реклама – це така річ, яка буде завжди потрібна, і чим далі, тим більше. Якось виникла ідея продавати частини карти світу, – розказує про свій сайт Вадим. – Я подумав, якщо я таким чином буду продавати місце на карті на 5 років, це буде вигідно і для рекламодавця, оскільки на території за 100 доларів можна розмістити повноцінну рекламу, і якщо розділити це на 5 років, то за місяць реклами виходять копійки.

Ще плюс в цьому – це те, що наприклад, на Київську область обов’язково подивляться всі кияни, і так кожного зацікавлять певні ділянки

Я розраховував на те, що це може стати новиною. І чим більше буде проданої території, тим більше буде переглядів мого сайту і тим більше про це будуть писати. Так і вийшло.

Суть сайту в тому, щоб створити карту світу, яка буде повністю складатися з реклами. І ця карта буде розміщена на головній сторінці сайту, – продовжує далі хлопець. – Кожен покупець зможе на місці купленої ним території розмістити своє зображення і посилання на свій сайт. У користувачів є можливість купити своє місто чи навіть країну. Багато відвідувачів захочуть побачити кому належить місто, в якому вони живуть. Ціна кожної території залежить від її реального розміру, і розраховується виходячи з того що 100 кілометрів квадратних реальної території коштує 1 долар. Повний список цін користувачі можуть побачити у відповідному розділі. Сайт існує тільки 13 днів, але вже вдалося продати 15 ділянок і таким чином заробити 3,5 тисячі доларів.

Процес покупки, за словами Вадима, досить простий: йому повідомляють, яку область хочуть, а він відправляє у відповідь границю цієі області. Потім йому повертають готову область з рекламою, оплачують і він розміщую її на карті. Наразі за цією схемою вже придбали Київську та Харківську області, території Білорусії і Болгарії. Територія у власності покупців перебуває щонайменше 5 років, але в цей час ніхто інший не має права придбати її.

Отримані кошти хлопець повернув за власним бажанням матері за навчання, а за решту хоче придбати комп’ютер. До речі, свій сайт Вадим розробляв на чужому обладнанні, так як власної техніки не мав.

Свою ідею з сайтом пояснює скромно, адже просто намагався трохи підзаробити, оскільки ще навчається, живе у гуртожитку, а попередня спроба отримувати дохід від продажу окулярів, була не дуже вдалою. Тепер же, Вадим підрахував, що в найкращому випадку, продавши всю територію може отримати 1, 48 млн доларів., оскільки територія суші планети дорівнює якраз 148 939 063 кілометрів квадратних. Вдосконалювати сайт наразі хлопець не збирається, але вже задумується про створення іншого проекту, який обійдеться йому у 10 тисяч доларів.