Тітов вимагає відставки Рижука

Голова громадського об’єднання «Я люблю Житомир!» Володимир Тітов вважає, що після заяви прокуратури щодо незаконних рішень по Ботанічному саду Сергій Рижук має піти у відставку та вибачитись перед житомирянами.

Зазначимо, що прокуратурою області заявлено адміністративний позов в інтересах Державної екологічної інспекції до суду про визнання протиправним рішення Житомирської міськради, яким затверджено проект землеустрою та встановлення меж території природно-заповідного фонду – Ботанічного саду.

Встановлено, що на підставі незаконного рішення Житомирської міськради виготовлено проект землеустрою щодо встановлення меж територій природно-заповідного фонду Житомирського національного агроекологічного університету загальною площею 35, 4 га.

У зазначеному проекті не включено до території об’єкту природно-заповідного фонду плодовий сад площею понад 5 га, який є однією із складових Ботанічного саду. Натомість безпідставно включено земельну ділянку, на якій розташовані господарські будівлі та інші об’єкти, що суперечить меті і завданню ботанічного саду.

_____________________________________________________________________________________________

Оприлюднена заява прес-служби обласної прокуратури на переконання голови громадського об’єднання «Я люблю Житомир!» – красномовне свідчення не просто помилкової, але й злочинної позиції по відношенню до житомирян в питанні будівництва «Епіцентру» на території Ботанічного саду.

«Ініціатор знищення Ботанічного саду – губернатор Сергій Рижук – має відповісти за всі свої дії та вибачитись перед житомирянами. Судячи з результатів виборів, житомиряни і так не пробачили очільнику області його бажання знищити Ботанічний сад, – вважає Володимир Тітов. – Формально губернатор не відповідатиме перед законом, оскільки не приймав рішення, проте, якщо у нього залишилась ще краплина совісті він повинен сам подати у відставку».

Лідер громадського об’єднання «Я люблю Житомир!» також вважає, що Сергій Рижук повинен публічно вибачитись перед житомирянами та депутатами міської ради, які захищали Ботанічний сад. Володимир Тітов дякує всім, хто повстав проти позиції чиновників і докладав всіх зусиль на порятунок Ботанічного саду:

«Ми показали, що можемо відстояти свою позицію. І, якщо чиновники знову захочуть відібрати щось у житомирян, люди зможуть відстояти свої інтереси. Я дякую всім, хто підтримав ініціативу «Я люблю Житомир!» по захисту Ботанічного саду та пишаюсь кожним, хто доклав до цього свої зусилля».