Титанове питання не отримало схвалення постійної комісії, але його можуть протягнути з голосу

Постійна комісія з питань Чорнобильської катастрофи, екології та використання природних ресурсів на вчорашньому засіданні прийняла рішення не розглядати на сесії обласної ради питання про надання дозволу на розробку Торчинського родовища ільменіт-титанових руд.

Але ні заступник губернатора Микола Олещенко ні сам губернатор Сергій Рижук не гарантували, що це питання, не буде винесено на сесію 22 листопада. Оскільки його можуть внести з голосу. Приклад того, як подібні питання приймаються з третього разу всупереч усім процедурним нормативам і волі депутатів (в житомирській облраді голосували за титанове питання як у Верховній раді – чужими кнопками) є сьоме червня.

Нагадаємо, тоді голова обласної ради Йосип Запаловський з третього разу протягнув питання про надання дозволів на видобуток титанових руд в Коростенському, Володарсько-Волинському, Черняхівському районах. Опозиція у знак протесту покинула залу.

На вчорашній комісії пролунала ініціатива увести у порядок денний наступної сесії питання про скасування рішення від сьомого червня. Але її не взяли до уваги.

Ознайомтесь! На черговій сесії облради знову воюватимуть за титан

Співголова Громадського руху «Врятуємо Полісся» Станіслав Гуменюк наголошує, що захисники природи нашого краю продовжують працювати над юридичним обгрунтування скасування рішення від сьомого червня про надання права нищити землю заради титану у Коростенському, Володарсько-Волинському, Черняхівському районах.

Разом з тим депутат обласної ради від опозиції Руслан Годований підтвердив Репортерові Житомира ймовірність того, що питання про дозвіл на розробку нових титанових родовищ спробують протягнути на сесії з голосу.