У Бердичеві на пустирі будують храм. ВІДЕО

Незабаром у Бердичеві відкриється ще один храм. Вже близько шести місяців місцеві спостерігають, як на пустирі по вулиці Котовського зростає дерев’яна капличка.

У ній будуть проводити богослужіння прихожани греко-католицької громади міста. Роботи проводяться завдяки меценатам та усім небайдужим, розповів настоятель майбутнього храму, отець Іван Цихуляк. Капличка з мординового зрубу – це поки що перший етап будівництва, очікуваного довгі роки.

Отець Іван Цихуляк, адміністратор для вірних УГКЦ у Бердичеві: «Щонайменше 15 років громада святого мученика Йосафата молилася у костелі Святої Варвари, за що ми дуже дякуємо нашим братам. А сьогодні радіємо, що невдовзі після підняття купола можна буде перейти до внутрішніх робіт».

Визначною подією у зведенні храму стало підняття на його верхівку невід’ємної частини усіх культових споруд – купола. Золотавого красеня вагою понад 3 тони і висотою 6 метрів виготовляли прямо на місці будівництва.

Всередині купола дерев’яна основа, ззовні він вкритий золотистим булатом. Щоб підняти його на 8-метрову капличку, знадобився підйомний кран та майже 20 хвилин часу.

Поки що показник завершеності споруди оцінюють у 60 відсотків. Вже незабаром на капличці встановлять хреста, вікна та двері.