У Житомирі біля райвідділку міліції відбувається акція протесту

Сьогодні, 16 листопада, під стінами Житомирського районного відділку УМВС України в Житомирській області відбувається акція протесту.

Люди вийшли для того, аби звернути увагу громадськості на ті події, які сталися 3 листопада цього року в Житомирі.

Нагадаємо, у Житомирі міліціонери жорстоко побили свідка злочину.

4 листопада у зв’язку із суттєвим погіршенням стану здоров’я хлопець звернувся до травмпункту Центральної міської лікарні № 2. У лікарні житомирянину поставили діагноз: струс головного мозку, забій грудної клітки та перелом носа.

Зважаючи на факт побиття, а також на нібито тиск, який вчиняється на сім’ю Купчинського з боку міліції, постраждалий звернувся в Житомирську міську організацію Всеукраїнського об’єднання «Свобода». Після чого, за словами голови Житомирської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутата Богунської районної ради Михайла Сліпченка вони направили заяви до прокуратури Житомира, Житомирської області та Генеральному Прокурору України з проханням провести службове розслідування у зв’язку із побиттям у райвідділку.

Проте, як розповіла Репортерові Житомира начальник прес-служби управління МВС в області Алла Ващенко міліція вже провела по факту побиття службове розслідування

У разі встановлення вини працівників міліції – будуть прийматися сурові методи, аж до звільнення. З’ясовано, що Олександр Купчинських приходив до міліції 2 і 3 листопада, і тільки 4 листопада він звернувся до медиків. Тому однозначно твердити про те, що ці тілесні ушкодження були нанесені міліціонерами – не можливо. Всі матеріали передані до прокуратури.

Як повідомили нам у прес-службі управління МВС в області хлопець вже притягувався до кримінальної відповідальності.

Отже, про результати перевірки та прийняте відповідно до чинного законодавства рішення стосовно дій працівників міліції буде повідомлено після закінчення перевірки.