У Житомирі міліціонери жорстоко побили свідка злочину

3 листопада Житомирському районному відділку УМВС України в Житомирській області, що знаходиться за адресою вул. Щорса, 88 був жорстоко побитий житомирянин Олександр Купчинський, 1985 року народження.

Зранку його викликали в райвідділок як свідка для дачі показів. Після тривалого «спілкування» з міліціонерами він вийшов з кабінету з побитим обличчям.

4 листопада у зв’язку із суттєвим погіршенням стану здоров’я хлопець звернувся до травмпункту Центральної міської лікарні № 2, де було проведено обстеження. Лікарі діагностували струс головного мозку, забій грудної клітки та перелом носа. Наступного дня Олександра забрали до лікарні.

Зважаючи на факт побиття, а також на тиск, який вчиняється на сім’ю Купчинського з боку міліції, постраждалий звернувся в Житомирську міську організацію Всеукраїнського об’єднання «Свобода», внаслідок чого були направлені заяви до прокуратури Житомира, Житомирської області та Генеральному Прокурору України з проханням провести службове розслідування у зв’язку із побиттям у райвідділку.

«Побиття людей в міліції – це непоодинокі випадки, які трапляються регулярно по всій Україні. Це є наслідком корумпованості та безкарності злочинців у пагонах. Часто таке «спілкування» у райвідділках міліції завершується смертю людей, а вбивці залишаються безкарними. Настав час припинити це свавілля. Тому ми чекаємо від прокуратури проведення неупередженого розслідування та притягнення винних осіб до відповідальності, передбаченої законодавством України» – зазначив голова Житомирської міської організації Всеукраїнського об’єднання «Свобода», депутат Богунської районної ради Михайло Сліпченко.