У Житомирі освітян з усієї України знайомили з напрацюваннями місцевих педагогів

У міській раді Житомира представникам Секції Асоціації міст України з питань освіти сьогодні розповіли про здобутки та напрацювання міста у галузі освіти.

– Ми підтримуємо галузь освіти. І ви це побачите на конкретних прикладах, – сказав під час вступного слова міський голова.

– У цьому році капітальні видатки в освіту Житомира зросли у 5-6 разів. Це значить, що вкладаються реальні гроші у освіту з міського бюджету.

– Музична школа на Михайлівській будувалася 18 років. Цього року її відкрили і 600 учнів отримали чудове приміщення для здобуття музичної освіти. Тепер музична школа на Михайлівській – окраса Житомира.

– Хореографічний ансамбль «Сонечко» дочекався ремонту свого приміщення.

– Дитячі садочки Житомира, які були віддані в оренду з подальшими намірами приватизації, повертають освітянам. У цьому році в Житомирі 2 дитячих садочки не дали приватизувати. За рахунок цього почала зростати кількість груп у дитячих садочках. У цьому напрямку треба працювати і надалі, оскільки нині в Житомирі 140 діток на 100 місць.

– Утеплення дитячих садочків.

– Заміна вікон у школах Житомира за програмою «50 на 50». Половину коштів зібрали батьки, яким дали можливість самостійно визначатися, де вони куплять ці вікна і за якими знижками. У свою чергу міська рада дофінансовувала таку ж суму, яку зібрали батьки. Минулого року у рамках цієї програми школи Житомира встановили 1648 вікон. Цього року для заміни шкільних вікон виділено більше 3 мільйонів з міського бюджету. Замінено з початку року більше 2000 вікон. Так, за два роки замінено 60 відсотків усіх вікон шкіл Житомира. За минулими темпами цей процес розтягнувся б на 10 років…

– Перше спортивне поле зі штучним покриттям за кошти міського бюджету з’явилося у Житомирі минулоріч на території ЗОШ №30. Цього року вже здані в експлуатацію ще 4 таких майданчики за рахунок інвестора. Це чудові штучні поля з дренажем і прекрасними умовами для спортивного відпочинку дітей.

– Відновлено і збережено табір відпочинку «Супутник», який був підготовлений на продаж. Тепер тут відпочиває удвічі більше дітей. Літом проходять аж 4 табірні зміни. Житомирські школярі отримали можливість якісного відпочинку. Табір продовжить свою роботу і в зимовий час – міський голова планує там залити ковзанку і поставити дітей на лижі.

– Вручені стипендії міського голови обдарованим дітям – 1500 грн. (раніше було всього 300 грн.) Для учителів введений спеціальний грант міського голови у сумі 3000 грн. Кращі педагогічні колективи – отримують гранти у сумі 5000 грн.

Разом з тим існують проблемні питання, пов’язані з фінансуванням оплати праці педагога.