УВАГА! На Житомирщині псевдо податківці вимагають у людей грошей

Псевдо начальник податкової телефоном вимагає грошей на нагальні потреби. В такий новий спосіб зловмисники намагаються обчистити громадян.

Про це попереджає жителів райцентру Коростенська ОДПІ.

Останнім часом в органах державної податкової служби, в тому числі Житомирської області, встановлені непоодинокі факти вчинення шахрайських дій під видом або від імені працівників органів ДПС з метою протиправного заволодіння коштами суб’єктів господарської діяльності, пише сайт mykorosten.com.

Схема доволі проста

На мобільний телефон посадової особи суб’єкта господарської діяльності телефонує громадянин, який звертається нібито від імені керівника підрозділу податкової служби або за його дорученням (найчастіше начальника або заступника начальника податкової інспекції) із проханням надати гроші у борг (на потребу працівників податкової служби; щодо надання фінансової допомоги для прийому перевіряючих з ДПС України тощо) або вимагає кошти за не проведення перевірки фінансової діяльності підприємства. Домовляються про зустріч, забирають кошти та зникають у невідомому напрямі. Діють такі особи через посередника, у більшості випадків — водія, який не обізнаний у тому, що відбувається, та виконує функцію отримання та передачі грошей.

Вказані факти підривають авторитет податкової служби та знижують рівень довіри до працівників органів ДПС з боку підприємців, тому податківці рекомендують громадянам терміново інформувати відділ внутрішньої безпеки по телефону 0 800 501 007 про всі можливі шахрайські та провокаційні дії відносно податківців чи суб’єктів господарської діяльності.

В свою чергу податкова служба застерігає громадян не бути надто довірливими, не вестися на сумнівні пропозиці і про подібні випадки негайно повідомляти за телефонами: 418?003, 418?004 (працюють цілодобово), 067 412?55?47.

Не дозволяйте шахраям обдурити себе!