Володимир Дебой хоче зменшити плату за електроенергію

Вчора, 5 листопада Володимир Дебой зустрівся із представниками норвезької компанії ENSI з метою обговорення реалізації наступного проекту з енергозбереження у Житомирі.

Впровадити енергоефективні заходи для подальшої економії енергоносіїв у понад 40 бюджетних установах міста – а це школи, дитячі садочки та лікарня, – планує міська влада у співпраці із норвезькою компанією ENSI шляхом залучення коштів НЕФКО та грантового ресурсу Фонду Е5Р.

«Реалізація енергоефективних муніципальних проектів для Житомира особливо важлива у соціальній сфері, саме у таких галузях, як освіта та медицина. Ми зацікавленні у зменшенні споживання енергоносіїв, зменшенні плати за електроенергію. Тому налаштовані на ефективну співпрацю та результативність», – сказав міський голова.

Проект «Підвищення енергоефективності об’єктів бюджетної сфери міста Житомира» спрямований на втілення різнопланових енергоефективних заходів

Це утеплення фасадів, дахів, заміна вікон, встановлення індивідуальних теплових пунктів, теплових насосів, індивідуальних котелень тощо.

«Ми зараз вивчаємо нинішню ситуацію у визначених соціальних закладах. Для цього збираємо показники енерговитрат. Чим точнішими вони будуть, тим краще ми підготуємо енергетичне дослідження та енерго-економічні розрахунки», – зазначив старший керівник проектів ENSI Любомир Червілов.

У ході робочої зустрічі сторони обговорили особливості розробки та втілення проекту, строки виготовлення технічної документації і реалізації проекту, а також необхідні для цього ресурси