Видавець Мар’яна Савка у Житомирі: «Діти – найкращі люди цієї країни!»

Книги доброго настрою «Видавництва Старого Лева» сьогодні презентували у Житомирі.

У «Львівській майстерні шоколаду» про цінність книги у житті дитини говорила Мар’яна Савка, головний редактор цього видавництва.

Анонс події: Мар’яна Савка запросить житомирян «На каву до Львова»

Діти мають зростати на читанні книжок. Сама Мар’яна виросла на казках Астрід Ліндґрен. Їй пощастило, оскільки батько бібліоман накопичив вдома величезну бібліотеку. Активне читання у дитинстві визначило шлях Мар’яни – вона взяла на себе важливу соціальну місію – видавати українську книгу, яка виховує патріотизм, любов до рідного міста.

Місія Мар’яни складна, враховуючи той факт, що 90-ті роки в Україні пройшли під знаком втрати дитячого читання. Це був злам епохи, коли люди думали про власне виживання. Виросло ціле покоління українців, які не навчилися читати. Сьогодні вони народили дітей. Здавалося б, мала врятувати школа, але вчителі часто демонструють байдужість, бо їм важко розвиватися професійно за нинішніх умов.

“На каву до Львова” та “Шоколадні вірші про кохання” – ці дві книжки презентувала Мар’яна у Житомирі.

Каже, вирішила провести презентації у шоколадних майстернях, бо шоколад, Львів і кохання – це речі сумісні. Закохані люблять шоколад, складають один одному вірші. Презентовані Мар’яною видання – книги настрою. Вони доступні широкому загалові – їх ціна від 35 до 80 грн. Головне, щоб у батьків було розуміння того, що дитину треба розвивати.

___________________________________________________________________________________________

“Батькам треба навчитися бути другом дитині, щоб вона не вивела їх за рамки спілкування”

____________________________________________________________________________________________

– Місія видавництва значно ширша за ніж просто видавати книги. Ми маємо бути репродукторами ідеї, що дитину треба виховувати з раннього дитинства, прививати їй мораль. Я переконана, що майбутній Президент України вже виховується на наших книжках, – говорить видавець зі Львова.

Окрім видавництва Мар’яна Савка вся у громадській діяльності. Каже, “Видавництво Старого Лева” веде активний діалог з громадою міста, визначає потреби організацій, які займаються підтримкою людей з особливими потребами.

Наші книжки мають бути доступні не лише здоровим дітям. Ми розробляємо книжки для дітей з аутизмом, вадами зору, порушенням розвитку. Їм потрібна простіша література. У цьому нам допомагає реабілітаційний центр «Джерело», фахівці «Монтесорі», спеціалісти інституту післядипломної освіти, – каже львівська гостя.

Майбутній крок «Видавництва Старого Лева» – створювати літературу для батьків, яка допоможе їм зрозуміти дитину. Наприклад, тему соціального сирітства розкриває збірка оповідань сучасних авторів «Мама по скайпу».