Жителі Житомирщини не хочуть бути отарою. ВІДЕО. ФОТО

У ці хвилини жителі сіл Житомирщини пікетують облраду. Вони не хочуть бути отарою, якою маніпулюють депутати, яких вони обрали.

Нагадаємо, на сьогоднішній сесії обласної ради з голоса можуть протягнути рішення про дозвіл на розробку нових титанових родовищ на Житомирщині.

Ці аборигени сидять на нашому золоті. Село Чайківка на Житомирщині ризикує усім

У центрі екологічної катастрофи, яку прирівнюють до Чорнобильської, опиняться десятки сіл, тисячі людей втратять землі, на яких вони зростали, де ведуть господарство, ходять у ліс.

Під стінами обласної ради люди стоять вже другу годину. Вони не вірять депутатам. Кажуть, їх хочуть знову обманути

По черзі виступають селяни. Розповідають, що приїхати змогли тільки безробітні. Усіх працюючих під загрозою звільнення з роботи притримала місцева влада. Людей було б набагато більше.

Люди не вірять, що влада справді зважає на їх думку

Бо є рішення сільрад про заборону надавати свої землі під кар’єри, наперекір волі людей обласна рада намагається проштовхнути питання.

Нагадаємо, депутататська комісія не рекомендувала приймати це питання. Пообіцяв сьогодні не розглядати питання і Йосип Запаловський, голова облради. Проте, аналогічне питання він казав, що не буде ставити і 7 червня. І обіцянку не стримав – питання проштовхнули з третьої спроби з голосу. Депутати у меншості голосували і за себе, і за товариша, що зафіксували журналісти.

Заступник голови ОДА Микола Олещенко сьогодні не заперечив ймовірність того, що один з депутатів не поставить це питання з голови.

Олещенко пообіцяв, що навіть якщо депутат виявить таку ініціативу, провладна більшість її не підтримає.

На зауваження журналіста Репортер Житомира, для чого ж тоді його ставити взагалі, чиновник виразно подивися, але нічого не сказав.

Гра триває. Все згідно чинного законодавства. Люди стоять під стінами ЖОДА і вже готові розбивати наметове містечко. Бо через рік-другий, якщо дозволять видобувати титан, їм просто нікуди буде вертатися.

Питання про видобуток титану на нових територіях з голосу може бути поставлене “ініціативним депутатом” і навіть після формування порядку денного