Житомир отримав державну гарантію на погашення заборгованості водоканалу

Про це повідомив сьогодні Житомирський міський голова Володимир Дебой.

«Вчора ми отримали лист за підписом першого заступника міністра мінрегіонбуду Олександра Аліпова, де вказано, що держава відшкодує в повному обсязі заборгованість КП «Житомирводоканал» за спожиту електроенергію перед Житомиробленерго», – сказав Володимир Дебой, а також додав, що сьогодні 3 млн.грн. знаходяться на стадії погашення боргу.

У листі також є звернення про відновлення електропостачання станції ІІІ підйому, а відтак – відновлення повного водозабезпечення мешканців міста. Проте, не зважаючи на державні гарантії, керівництво приватизованої компанії допоки згоди на підключення водопостачання не надало.

Ситуація парадоксальна: якщо кілька місяців тому при заборгованості водоканалу в понад 30 млн.грн. не так гостро стояло питання про відключення водопостачання, то сьогодні при втричі меншій заборгованості десятки тисяч житомирян змушені кілька діб залишатися без води.

«Люди не мають страждати. Житомиряни сплачують за воду, за що я їм щиро вдячний. Якщо людей хочуть використати для вирішення проблем підприємства на рівні держави – то це не правильно. Така ситуація надалі не може продовжуватися», – сказав міський голова.