Житомирщина віддала мажоритарні округи владі

В шести округах Житомирщини переміг тільки один представник від об’єднаної опозиції. Інші або провладні, або псевдосамовисуванці.

ОВО №62 (Житомир). Переміг Зубко Геннадій Григорович, висунутий політичною партією Всеукраїнське об’єднання “Батьківщина”. За нього виборці віддали 60.97% голосів. Головним суперником був губернатор Житомирщини Сергій Рижук (25%).

ОВО №63 (Бердичів). Перемогла Лабунська Анжеліка Вікторівна, самовисування За неї виборці віддали 25.37% голосів. Сама велика омана виборців на Житомирщині. Пройти у Раду Лабунській допомогла Батьківщина, яка офіційно у останній тиждень перегонів підтримала самовисуванку. Лабунська вивішувала біл-борди із партійною символікою, говорила у ЗМІ про свою опозиційність і навіть показувала листа, у якому опозиція її підтримує як єдиного кандидата в окрузі. Хоча ще на початку кампанії Арсеній Яценюк заявляв про те, що у 63-му окрузі єдиним кандидатом від опозиції буде Павло Жебрівський.

Жебрівський каже, що Лабунську підтримала не уся Об’єднана опозиція, а тільки Батьківщина.

«Мене підтримувати приїздив Анатолій Гриценко, який заявляв, що жодного рішення чи жодного з’їзду щодо підтримки Лабунської в опозиції не було. Це було внунтіршньопартійне рішення деяких керівників Батьківщини», – каже Жебрівський.

Щодо того, у якій фракції опиниться Лабунська, яка є людиною олігарха Костянтина Жеваго, у Павла Жебрівського сумнівів немає.

Псевдо-опозиціонерка буде з Партією регіонів.

«Олігарх, а вона ж і є людиною одного із українських мільярдерів, не може бути в опозиції до влади. Лабунська тушка до цих пір, бо вона не вступила у Батьківщину. Вона буде виконувати те, що їй скаже її патрон», – розповів Павло Жебрівський.

ОВО №64 (Коростень). Переміг Пехов Володимир Анатолійович, Партія регіонів. За нього виборці віддали 32.75% голосів. На сьогоднішній день ми бачимо, що Пехову зробили велику послугу, посунувши з Малинського округу. Тут йому перемогти було б значно важче.

ОВО №65 (Нов.-Волинський) Литвин Володимир Михайлович, Народна Партія. За нього виборці віддали 66.53% голосів. Округ купив за державні кошти, використовуючи посаду спікера. Литвин опозиціонер – це нонсенс. Не відверто, але буде підтримувати партію влади.

ОВО №66 (Малин) Переміг Журавський Віталій Станіславович, Партія регіонів. За нього виборці віддали 25.07% голосів. Без коментарів.

ОВО №67 (Чуднів) Переміг Развадовський Віктор Йосипович, самовисування. За нього виборці віддали47.79% голосів. Набрав голоси на сільських дільницях. Житомир, що частково входить в округ, з великою перевагою підтримав Сидора Кізіна – представника “Свободи”. Віктор Развадовський начальник Департаменту транспортної міліції, Міністерство внутрішніх справ України, що автоматично записує його до лав партії влади.