Житомирські студенти слухають лекції німецькою мовою

У рамках міжнародного співробітництва між Житомирським державним університетом імені Івана Франка, Ягеллонським університетом та Академією Ігнатіанум (м. Краків, Республіка Польща) вже вдруге читає курс «Аналітична філологія. Філософія мови» для магістрантів та аспірантів ЖДУ відомий в Європі філософ, професор Юзеф Бремер.

Як повідомляє прес-центр університету, незважаючи на те, що лекції читаються німецькою мовою, в аудиторіях – аншлаг. Сам професор, декан філософського факультету Академії Ігнатіанум (м. Краків, Республіка Польща), завідувач кафедри когнітивістики Ягеллонського університету висловлює щире здивування креативністю, нелінійністю мислення та прекрасної мовної підготовки студентів-франківців.

Під час зустрічі з ректором університету, професором Петром Саухом, професор Юзеф Бремер із захопленням говорив про фундаментальну підготовку магістрантів та спірантів університету та висловив бажання про подальше співробітництво. За заслуги перед ЖДУ імені Івана Франка, тісну співпрацю з науковими виданнями університету декану філософського факультету Академії Ігнатіанум (м. Краків, Республіка Польща), завідувачу кафедри когнітивістики Ягеллонського університету, професору Юзефу Бремеру було присвоєно звання Почесного доктора Житомирського державного університету імені Івана Франка.

В своїй промові професор Ягеллонського університету подякував і сказав: «ЖДУ імені Івана Франка вражає не лише рівнем знань студентів, які слухають лекції іноземною мовою, а й тим, що тут успішно функціонує низка центрів та музеїв. Особливо велике враження на мене справив музей старожитностей. У ньому зібрано стільки матеріалів! Колекція музею не лише зберігає власну ідентичність українців, передає її наступним поколінням, а й знайомить іноземців з Україною. Велика честь читати лекції та бути почесним доктором університету, який дбає про майбутнє своєї країни, впровадження та поширення світової наукової думки».

Також зауважимо, що за умовами угоди між університетами в наступному семестрі завідувач кафедри романо-германських літератур та літературознавства ННІ іноземної філології ЖДУ імені Івана Франка Олександр Чирков відвідає і прочитає курс лекцій у Ягеллонському університеті.