Алею під міськрадою, яка багатьом не сподобалася, готують до відкриття у Житомирі

Алею кованих виробів з лавками і безкоштовним Wi-fi відкриють завтра у Житомирі.

Сьогодні проводять останні приготування – виставляють лавки, кріплять декоративні елементи, вазони, гірлянди. Один з працівників працював болгаркою – все ж металева конструкція і підчистити треба усі кути.

Алею Житомиру подарував “Київстар” до свого 15-річчя. Від такого подарунка гріх було відмовлятися. Влада Житомира дозволила встановити цю алею прямо під вікнами мерії на Михайлівській. Мерія і безкоштовний Wi-fi поруч – поєднання, корисне для журналістів. Вийшов з якогось із засідань ради, сів на лавку спілкування – і на очах у всього міста закидаєш новину на сайт. Так би мовити, публічність у роботі преси..)

Хоча за несприятливих погодніх умов на цих лавках ніхто безкоштовно в Інтернеті не сидітиме. Але ж, на щастя, тепла погода у наших широтах триває 7 місяців з 12-ти.

Одразу після початку її встановлення Репортер збирав думки житомирян про цю ініціативу і жодного позитивного відгуку не почув. Загальні претенції зводились до того, що ця конструкція у цьому місці НЕДОРЕЧНА. Одним вона заважає у пересуванні Михайлівською, іншим закриває вигляд на Майдан Корольова, а на думку деяких наших співрозмовників – ця алея взагалі не вписується в архітектурний ансамбль.

Ну і головний критичний аргумент – сидіти на тих лавках буде незатишно, оскільки до тротуару якихось декілька метрів, простір звужений, велика кількість людей, які проходять повз, просто не дозволить належним чином відчути повноту задоволення від життя.

А ще – ця алея дисонує з відсутністю якості дорожнього покриття Михайлівської. На її фоні і без того убогий асфальт тепер виглядає просто жалюгідно.

Саме тому встановлення цієї конструкції має зіштовхнути з мертвої точки справу з реконструкцією Михайлівської.

Мер міста Володимир Дебой планує одягнути Михайлівську в бруківку. Це б деякою мірою компенсувало суперечливий вигляд алеї спілкування у цьому місці. Але бруківка на Михайлівській – це проект, який потребує виділення чималих коштів і не факт, що міська рада проголосує за це рішення. А ми ж знаємо, що депутати міської ради тиснуть на мера після впевненої перемоги опозиції у Житомирі.

Чи стане алея спілкування під міською радою улюбленим місцем відпочинку житомирян стане ясно через декілька місяців, коли потеплішає і сидіння на лавках приноситиме задоволення людям, яким у даний момент нікуди поспішати.