Борис Гребєнщиков їде у Житомир

27 листопада Борисові Гребєнщикову виповнилося 59 років.

Як стало відомо, від всіх шанувальників і поздоровлень гуру російського року сховався в Парижі, куди виїхав напередодні останньої, завершальної стадії туру «4 років». У Франції Борис Борисович і відсвяткував свій день народження. Тихо й скромно, адже дата не повна, а відпочити Гребєнщикову є від чого.

Останній рік вийшов для «Акваріума» дійсно насиченим. Торік групі виповнилося рівно 40 років. І якщо в останні роки музиканти давали концерти не дуже часто, то в ювілейний рік вирішили порадувати всіх шанувальників і практично не відмовляли організатором, що запрошують їх на гастролі. Новий сінгл «Фавн» за кількостю завантажень, здається, побив всі рекорди. Запрошенні з Лондона зірки Брайан Фенніган й легендарний басист Сашко Титов (який у свій час грав разом з Віктором Цоєм у групі «Кіно»).

Так що між цим днем народження й прийдешнім ювілеєм, від якого Гребєнщикову вже точно не викрутитися, буде рік нагромадження сил, випуск нового альбому (швидше за все), випуск книги й… ніяких концертів. Саме тому, гастроль якою нас порадує «Акваріум» у грудні, буде носити ексклюзивний характер. БГ останнім часом обожнює концерти зи типом квартирників, коли в невеликому приміщенні, чи-то чернігівський паб «Вареникс» або київський театр «Сузір’я» на 150 чоловік. От чому, почувши про порівняно невелику, але затишну залу філармонії Житомира, Гребєнщиков відразу дав згоду на концерт 9 грудня, назвавши його «Тихий вечір у ювілейний рік».

Камерний формат виступу абсолютно не означає, що ми не відчуємо старого доброго акваріумівського драйву. До речі, відкриєму велику таємницю – Г ребєнщиков везе із собою свого сина Гліба, щоб показати йому наше місто.

Вартість квитків на концерт легенди досить демократична: від 100 до 380 грн.

Квитки продаються в касі філармонії.