Гроші на допомогу онкохворим дітям збирали із заможних депутатів облради юні житомиряни

50-100 гривень у середньому жертвує депутат Житомирської обласної ради на підтримку онкохворих дітей у день сесійного засідання ради.

Про це Репортеру розповіла Інна Величко, координатор акції “Різдвяний подарунок”.

Заможним депутатам обласної ради діти пропонували придбати новорічну прикрасу, створену їхніми руками. Вартість – “хто скільки дасть”. Зібрані гроші передаються онкохворим дітям, що лікуються в обласному онкогематологічному центрі.

“Депутати стали активнішими, але суми пожертв дещо знизилися”, – каже Інна Величко. За сесійний день юні благочинці збирають у середньому 3000 гривень. Буває так, що кошти спрямовують на лікування однієї дитини. Якщо ж грошей більше – допомагають двом хворим діткам.

Ініціативу проявили вихованці житомирської школи живопису. Вони власноруч розмалювали ялинкові прикраси, виготовили новорічні ялиночки.

– Таким вчинком ми виховуємо у дітей та дорослих почуття меценатства. Ми хоч і маленькі, але вже з дитинства розуміємо, що у наших силах допомогти іншим людям. Нехай наша поміч буде невеликою. Але ми це робимо, і не сидимо склавши руки, – каже Інна Величко.