Міліція порушила кримінальну справу проти директора бердичівського медучилища. ВІДЕО

Нагадаємо, 7 грудня близько 18-00 в селі Осикове Бердичівського району сталася аварія за участю позашляховика «Мазда» та автомобіля “Москвич”.

Все б, можливо, і нічого, якби на місце ДТП прибули ДАІшники та журналісти двох телекомпаній. Один з водіїв побачив у відеозйомці порушення його прав.

Далі були погрози кореспондентам, та, як наслідок, заява до міліції про перешкоджання журналістській діяльності. Правоохоронці її прийняли та відкрили кримінальне провадження. Про це повідомляють журналісти «Надзвичайних новин».

Оператор «Надзвичайних новин» розповідає, що про ДТП у Бердичів, де начебто загинуло одразу кілька людей, телефоном повідомили свідки аварії. Знімальна група одразу прибула на місце події.

– Я тільки увімкнув камеру і почав її налаштовувати, як до мене підійшов незнайомий чоловік. Використовуючи ненормативну лексику, він схопився за камеру і намагався її розбити, – розповів оператор «Надзвичайних новин» Андрій Борисов.

У сутичку втрутилися працівники ДАІ

Вони вгамували нападника, але за кілька хвилин він знову напав на людей. Цього разу чоловіку не сподобався вже інший оператор із місцевої телекомпанії.

Коли ж розбити відеокамеру не вдалося, він зрештою вирішив поспілкуватися без кулаків, але з нецензурною лайкою

Як виявилося згодом, цей чоловік був безпосереднім учасником аварії, навіть більше – її винуватцем. Його Мазда в’їхала у Москвич, який рухався попереду. Інформація про загибель людей, на щастя, не підтвердилася.

За словами обох операторів, від чоловіка тхнуло спиртним, а оскільки його дії мали ознаки перешкоджання професійній діяльності журналіста, довелося звернутися з відповідною заявою до міліції.

Наступного дня після сутички з’ясувалося, що винуватель аварії – впливова у Бердичеві людина.

– Потім нам сказали, що він, нібито, працює директором медучилища і дуже серйозна та авторитетна людина в Бердичеві, тому у нас будуть великі неприємності. Я лише не можу зрозуміти, як педагог може так себе поводити, – каже оператор.

Щоб зустрітися з керівником навчального закладу, знімальна група завітала до нього на роботу. Щоправда директора на місці не було, а його заступниця повідомила, що він на лікарняному.