Молодіжні лідери Житомирщини пройшли стажування в Росії. ФОТО

Четверо українців взяли участь в Другій Молодіжній російсько-українській школі громадської освіти «Вільні міста».

Серед української делегації і активіст МГО «Сучасний Формат», житомирянин Сергій Трохимишин.

З 2-го по 7-ме грудня активісти проходили стажування в Тамбові та Липецьку Російської Федерації.

Учасники проекту відвідали Виборчу комісію і Суспільну палату Тамбовської області (аналог наших Громадських рад), Тамбовську міську Думу, редакцію регіональної газети і музейно-виставковий центр, також поспілкувалися з молодими підприємцями. В рамках стажування взяли участь в Міжнародній Волонтерській Моделі ООН і круглому столі «Міжнародна молодіжна співпраця» та брифінгу з питання розвитку молодіжної російсько-української співпраці.

Представники молодіжних організацій України змогли отримати знання про систему виборів РФ, про функціонування Суспільної палати і міської Думи безпосередньо від людей тих, що їх очолює

– Не оціненим, був досвід спілкування з молоддю. З’ясувалося, що покоління, яке виросло після розпаду СРСР, дуже слабо уявляє собі, що ж таке сусідня країна і які люди в ній живуть. Формування образу українців відбувається під впливом російська молодь сприймала українців або нейтрально, або негативно, вважаючи, що Україна «краде» газ, а всі українці-націоналісти, які б’ють ветеранів ВВВ. Але після спілкування з представниками сусідньої держави студенти повністю поміняли своє відношення до українського народу, – прокоментував житомирянин Сергій.

Школа направлена на розвиток міжнаціональної трансграничної співпраці у сфері неформальної освіти молодих фахівців.

Організатори стажування Тамбовська автономна некомерційна організація «Молодіжний інформаційний ресурс» і Сумський обласний комітет молодіжних організацій(Україна). Цей проект став одним з результатів молодіжного контактного форуму «Слов’янська інтеграція», який щорік проходила в Тамбові за підтримки обласної адміністрації.