Музична школа № 2 імені Святослава Ріхтера відкрила виставку творчих робіт. ФОТОРЕПОРТАЖ

Виставку творчих робіт відділу «Початкова художня освіта» відкрили у приміщенні управління культури Житомирської міської ради .

Працює цей відділ на базі комунального початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера.

Начальник управління культури Житомирської міської ради Лариса Харчук привітала вихованців школи з визначною подією та побажала творчого натхнення, успіхів і нових здобутків на мистецькій ниві. Учасникі нагородили цінними подарунками і призами.

Директор музичної школи №2 імені Святослава Ріхтера Людмила Кочевенко подякувала владі за увагу.

Відділ “Початкова художня освіта” відкрили у школі у 2009 році. Основні завдання відділу – створення належних умов для творчого розвитку індивідуальних особливостей дітей на початковому етапі загального естетичного виховання. Викладачі відділу будують свою роботу з урахуванням нахилів і потреб учнів, розвивають і підтримують їх здібності та обдарування, надають базові знання з різних видів декоративно-прикладного мистецтва. Це паперова пластика, оригамі, імітація гобелену, колаж та мозаїка.

За словами Людмили Іванівни, діти отримують початкові навички з таких живописних технік як акварель, гуаш, знайомляться з різними мистецькими жанрами такими, як натюрморт, пейзаж, анімалістичний та інші

Також директор музичної школи представила викладачів, учні яких взяли участь у виставці.

Учні школи залюбки приймають активну участь у культурно-мистецькому житті міста. Сьогоднішнє відкриття виставки – це спроба проявити багату уяву, фантазію, показати свій світогляд та виявити естетичні почуття.

На виставці представлено 49 робіт учнів І-ІV класів викладачів Рисінської Світлани та Штарової Наталії

Роботи виконані в різних художніх техніках, мають різноманітну тематику.

Серед представлених художніх творів – роботи в техніці рельєфу, в техніці мозаїки з шкарлупи яйця, в техніці текстильної аплікації (роботи учні виконані під керівництвом викладача Світлани Рисінської).

Цікаві та різнобарвні роботи виконані в техніці акварелі. Серед них натюрморти, написані з натури, тематичні композиції, ілюстрації до казок. Також представлені три роботи в техніці пастелі. Ці роботи виконані під керівництвом викладача Наталії Штарової.

Учні школи беруть участь у різних конкурсах, серед яких:

обласний етап Всеукраїнського конкурсу учнівської творчості, присвяченого Шевченківським дням

всеукраїнський конкурс дитячого малюнку «Національний банк майбутнього»

міжнародний конкурс «Я живу у співдружності незалежних держав» (січень 2012р.)

конкурс дитячих малюнків за творами О.С. Пушкіна (2011р., 2012р.)

конкурс юних художників «Моє мальовниче Полісся»

обласний конкурс дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»

міський конкурс дитячого малюнка “Земля. Вода. Їжа”

.

Серед учнів, які постійно є учасниками і переможцями слід відзначити:

Юревич Влада – І місце, диплом 1-го ступеня

Шатилович Клавдія – І місце, диплом 1-го ступеня, дипл 2-го ступеня

Бура Дар’я – диплом 2-го ступеня
Нечипоренко Марія – І місце

Целованська Марія – ІІІ місце

Сірик Олександра – ІІ місце

Кувшин Ірина – диплом 3-го ступеня

Дипломанти – Грицик Вікторія, Ленська Вікторія, Крайник Дарина, Кривенко Ліза, Колесник Анна, Романенко Катя, Дубова Маша, Кувшин Поліна, Заєць Карина, Прилуцька Поліна, Українець Анна.