“Мистецькі ворота” з ганьби Житомира стають його окрасою. ФОТО

Роками майдан “Мистецькі ворота”, який у Житомирі називають “виставка”, стояв занедбаний.

Безгосподарність влади проявлялася у розбитих колонах арки, розтрощених гранітних бордюрах і побитих сходах, відсутності умов для відпочинку. І це при тому, що “виставка”, яка розташовується у київському напрямку в районі автовокзалу, є однією з візиток Житомира.

Цього року колони привели у належний вигляд. Жителі мікрорайону радіють – їм приємно бачити відреставровану арку. Кажуть – на цьому зупинятися не треба, адже варто привести до ладу усю територію.

Мер міста Володимир Дебой планує відродити виставку як місце родинного відпочинку житомирян. Реставрація арки стала першим етапом цієї справи. Далі територію Майдану облагородять і зроблять там центр сімейного відпочинку з безкоштовним Wi-fi.

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Якщо плани мера Житомира щодо благоустрою здійсняться, місто й справді стане симпатичнішим і придатнішим для культурного відпочинку. Але бажання не завжди здійснюються. Так, проект реконструкції Замкової гори ще й досі не затверджений, хоча про відновлення колиски Житомира говорили ледь не як про доконаний факт. Можливо у наступному році справа зрушиться з місця? Хоча, враховуючи що бюджет Житомира на 2013-й рік можна характеризувати як “бюджет економії” з фінансуванням інфраструктурних проектів особливо не розженешся.

Мер міста Володимир Дебой планує використати кошти бюджету розвитку не на розпилення, а на впровадження декількох реальних проектів. Один з них – одягнути Михайлівську у бруківку. Можливо, мер Житомира згадає і про реконструкцію Замкової гори, бо це його ініціатива, яку потрібно доводити до кінця. За кошти обласного бюджету планується провести реконструкцію Майдану Корольова.