На Житомирщині п’яні браконьєри погрожували розправою начальнику мисливського господарства. ДОКУМЕНТ. ФОТО

На Житомирщині браконьєри знахабніли настільки, що вже погрожують розправою не лише егерям, а й керівникам мисливських господарств.

2-го грудня погрози розправи відчув на собі начальник мисливського господарства ДП “Житомирський військовий лісгосп”, угіддя якого розташовуються у Ємільчинському районі.

Шестеро п’яних браконьєрів, серед яких були й неповнолітні полювали неподалік села Радичі Ємільчинського району. Розмова з егерями і начальником мисливського господарства завершилася штовханиною і погрозами вбивства лісників. Небезпека була реальною, бо агресивні нетверезі браконьєри мали при собі вогнепальну зброю.

Поки приїхала міліція, банда утекла, погрожуючи зброєю. Житомирський військовий лісгосп наголошує на тому, що цих громадян неодноразово затримували у лісах під час незаконного полювання. Але обмежувались усним попередженням. Для того, щоб утихомирити лісову банду, яка розбушувалась, сил лісгоспу недостатньо.

Тому лісники звернулись у прокуратуру з прохання звернути увагу на цю ситуацію, належно відреагувати і притягнути даних громадян до кримінальної відповідальності.

ДОКУМЕНТ

Як бачимо з письмової позначки на зверненні, банда браконьєрів зовсім не злякалася, що її притягнуть до відповідальності. 7 грудня цих самих людей бачили в угіддях.

ФОТО