На Житомирщині військові виганяють на вулицю півтисячі школярів. ВІДЕО

Їх разом із учителями виганяють із двох шкіл. Коли люди дізналися, хто саме, подиву не було меж.

На будівлі зазіхає військова частина, яка донедавна опікувалася містечком. І нині один із закладів вже відсудила, а інший добиває надвисокими тарифами на тепло.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Іллі всього 12, а в нього вже купа дипломів і мрія стати відомим піаністом. Однак і йому, і ще шістдесятьом учням цієї музичної школи свої бажання пропонують здійснювати в іншому місці. Так сказав суд. У рішенні якого чорним по білому написано – звільнити приміщення негайно.

Це якось, з моєї точки зору, буде неправильно! Діти навчаються, хочуть досягти великого, і тут як у дитини цукерку відібрати, – розмірковує хлопчик.

Трохи далі вже школа загальноосвітня. Наступна у черзі на виселення.

Ми хочемо сказати цим чиновникам, що все одно це зло буде покаране. Не можна боротися проти своїх дітей і проти свого народу, – обурюється викладачка Тетяна Шенк.

А це вже місцеві депутати. У них сесія. Надворі.

У приміщення, в якому мали б засідати, їх не пускають.

Нас нікуди ніхто не пустить. Якщо ми не поклонимось і не попросимо, – обурений депутат селищної ради Олександр Кравець.

Проблема і депутатів, і решти людей тут єдина. Усе, що в селищі – не їхнє. А місцевої військової частини. Яка раніше і опікувалась містечком, однак нині собі ледь раду дає. Тому люди і об’єдналися у бажанні самотужки вирішувати власні проблеми. І врешті досягли свого.

Поселенню надали статус селища. Проте військові вирішили оборонятися. Все, що збудовано у містечку, Міністерство оборони чомусь вирішило залишити собі і нині виганяє на вулицю дітей із двох шкіл, а з нового року не тільки місця навчання, а й власних домівок можуть позбавити і решту населення. Місцеві стали шукати причину впертості військових. Й вирішили, що справа у мазуті. На якому працює єдина в селищі котельня.

Закупили по 7700 за 1 тонну, можна було закупити і по 4000 за тонну, але проводили тендер. Знайшли, мабуть, найкращий. Є компетентні органи, хай би перевірили дану інформацію, – наголошує депутат селищної ради Михайло Іванчик.

Люди переконані: ось тепер і мають негаразди

Відступати ж від бажання самим керувати своїм містом не планують, і вже пишуть звернення до президента, і навіть готові збирати майдан.

От якщо я людей виведу сюди, от уявіть, 2500 буде стоять людей. Що вони будуть мати? Одні неприємності! – каже голова селищної ради Сергій Сліпченко

Причини своїх дій керівництво військової частини так і не пояснило.