Народні депутати приїдуть на сесію облради у Житомир через титан

Завтрашня сесія Житомирської облради знову дає шанс проштовхнути з голосу рішення про дозвіл на розробку нових титанових кар’єрів на Житомирщині.

Проти цього наміру стала громадськість, а особливо жителі тих сіл, які стоять на титанових жилках.

Читайте! “Ці аборигени сидять на нашому золоті”. Село Чайківка на Житомирщині ризикує усім

Проте благання жителів області не перетворювати мальовниче Полісся в непридатну для життя територію в угоду апетитам олігарха, не доходять до тих у владі, хто націлений це рішення наперекір народній незгоді проштовхнути силою.

Декому здається, що на обласну владу тиснуть згори. Але як досвідчений комсомолець губернатор Житомирщини Сергій Рижук і так розуміє чий це бізнес і може робити все для того, щоб посприяти його власникові у отриманні дозволу на розробку нових родовищ. Адже з позиції партійної відданості будь-яке сприяння “таким людям” зараховується в плюс.

В ЗМІ вже говорять, що губернатор Житомирщини поїде послом у Білорусію. Перед цим, можуть бути проштовхнуті титанові питання, проти яких жителі Житомирщини, бо розробка кар’єрів знищить все живе.

Читайте! Життя на Житомирщині планують знищити за сценарієм фільму “Аватар”

Минулої сесії обласної ради громадський рух “Врятуємо Полісся” разом з жителями сіл Житомирщини пікетував обласну раду.

Дивіться! Жителі Житомирщини не хочуть бути отарою. ВІДЕО. ФОТО

Тоді її голова Йосип Запаловський сказав, що почув думку людей і питання про надання дозволу на розробку Торчинського та іншого титанових родовищ ставити у порядок денний не буде.

Разом з тим ця сесія не поставила остаточної крапки. Вимоги представників громад влада не задовольнила: рішення від 7 червня 2012-го року (дозвіл на риття титанових кар’єрів у трьох районах області) депутати не скасували, обласна рада не наклала мораторій на розгляд питань щодо виділення поліських земель під титанові розробки. Питання надання погодження на виділення земель Торчинського родовища зависло в повітрі.

І, вже очевидно, що влада буде до нього повертатися, адже за словами голови облдержадміністрації Сергія Рижука: «…нам спішити в даному випадку немає ніякої потреби, ми повинні зробити так, щоби люди навпаки сказали: «Не гальмуйте, не стримуйте процес інвестицій у наш Поліський край…».

Отже, губернатор і його команда буде робити все, щоб посприяти інтересам титанового інвестора.

Якщо інвестори досягнуть свого, життя на цій частині Житомирщини зникне

Отакі жахіття на Житомирщині там, де видобувають титан. Інвестиції?
У таке?

Завтра жителі сіл області, які можуть зникнути через дороговартісну сировину, знову прибудуть до обласної ради. Пікетувальники попросять чиновників впустити їх в приміщення обласної ради, бо на дворі мороз.

Чи пропустять народні «слуги» представників громад сіл до теплої сесійної зали, або ж залишать мерзнути під стінами ЖОДА?

Переконати тих обласних депутатів, які ще не усвідомили, що рішення обласної ради від 7 червня призведе до екологічної катастрофи на Полісся, що прийняття нових рішень на погодження щодо промислових видобувань титанових руд – це цвяхи у кришку труни нашого краю, а не міфічні інвестиції, прибудуть з Києва народні депутати.

Треба розуміти, що відповідальність за прийняття рішення на рівні області покладається повністю на депутатів ради. Адже саме їм народ делегує повноваження представляти його інтереси у владі. Чи підуть представники народу проти тих, чиї інтереси вони представляють?

У нашій країні це відбувається постійно, очевидно, з тієї причини, що основний носій влади в Україні поки соромиться ефективно застосовувати прямі норми народовладдя.