Ноу-хау в Житомирі: лісники пропонують живі ялинки напрокат. ВІДЕО

Жива ялинка в домі на Новий рік. Послугу прокату ялинок пропонують житомирянам в обласному правлінні лісового господарства.

Таку інновацію запровадили, аби зберегти якогомога більше лісових красунь від вирубування. По закінченні святкувань новорічне дерево у горщику можна повернути назад лісівникам. Ті обіцяють компенсувати половину вартості дерева.

Про це повідомляє “5 Канал”.

У ліс по ялинку житомирянин Сергій приїхав уперше в житті. Каже, раніше купівлею новорічного дерева займався його батько, але після одруження і народження дитини Сергій став головою родини і взяв цю місію на себе.

Сергій Рижко: “Перший раз буду святкувати Новий рік з дружиною і маленьким сином. Тож батько зайнятий питанням, де взяти ялиночку на новий рік. Рубати в цьому році відмовляємося і всім рекомендуємо”.

Альтернатива зрубаним ялинкам – новорічне дерево в горщику, яке можна орендувати у лісового господарства на час новорічних свят. Півтораметрова красуня обійдеться у 210 гривень. Половину вартості компенсують лісівники, якщо отримають дерево неушкодженим. Кажуть, доглядати ялинку нескладно.

Сергій Ткачук, лісничий Станишівського лісництва: “Не бажано її ставити десь біля батареї, щоб було тепло. Щоб не почався процес вегетації, щоб не пробудить її”.

Після оплати новий власник отримує чек та ялинку зі спеціальним чипом – на підтвердження того, що виросла вона в екологічно чистому середовищі і придбана легально.

Житомирянин: “Ось таку ялиночку вибрав, тепер їдемо додому, будемо наряджати”.

Прикрашати лісову красуню родина береться разом із 3-місячними сином Тимуром. Кажуть, у захваті від живої ялинки. Адже зрубування дерев заради кількох днів свят не підтримують, і навіть готові були відмовитися від ялинки взагалі. Отримавши живе дерево у горщику, сім’я вирішила не повертати його назад у лісгосп, а залишити, як родинний оберіг.

Наталія Рижко: “Для нас самое главное было, чтобы ёлочка была не срубанная, чтобы она была живая. Мы хотим, чтобы она была нашим семейным талисманом. Мы посадим её у себя на даче, и это будет нам такая память о нашем первом совместном Новом годе”.