Політрада партії «Україна – Вперед!» благословила призначення Королевської в уряд Азарова

Політрада партії «Україна – Вперед!» підтримала призначення Наталії Королевської на посаду міністра соціальної політики.

Про це за підсумками засідання політради заявив перший заступник голови партії Євгеній Суслов.

«Одним з основних питань порядку денного засідання політради партії «Україна – Вперед!» було обговорення пропозиції лідеру партії очолити міністерство. Мали місце різні думки. Проте у підсумку Політрада партії рекомендувала Наталії Королевській прийняти пропозицію і обійняти посаду міністра соціальної політики України», – зазначив він.

За словами Євгенія Суслова, люди потребують розв’язання власних проблем сьогодні, а не колись потім. «Ми усвідомлювали, що перед партією є два шляхи. Або продовжувати займатися лише критикою уряду та, як опозиційна сила, діяти за принципом: «Чим гірше – тим краще». Зрозуміло, гірше від цього ставало б лише країні та людям. Або, усвідомивши всі ризики для партії, розпочати вирішувати проблеми людей. «Україна – Вперед!» – партія нового типу. Ми переконані, що взяти відповідальність – це краще, ніж сидіти в політичних окопах та чекати на кращі часи», – зазначив він.

Перший заступник голови партії наголосив, що Наталія Королевська готова до роботи на посаді міністра. «Ми всі розуміємо, наскільки непростою та відповідальною буде робота Наталії Королевської на посаді міністра. Адже соціальні проблеми в країні є дуже гострими. Наша партія була чи не єдиною, яка йшла на вибори, маючи реальну програму розвитку України. Її соціальний блок – це конкретні заходи, підкріплені вже розробленими законопроектами. Ми впевнені, що лідер нашої партії зможе втілити їх в життя. Ми в неї віримо», – підсумував Суслов.

Нагадаємо, «Україна – Вперед!» провалила останні парламенські вибори в Україні попри мільйонні фінансові вливання у проект.

Нагадаємо, раніше міністерство соцполітики очолював Сергій Тігіпко, який перейшов працювати народним депутатом в Верховну Раду України.

Одразу після призначення опозиціонерки в уряд Азарова, з’явилися перші коментарі.

Політолог Володимир Фесенко висловив думку, що Тігіпко був зацікавленим у призначенні саме Королевської. “На виборах у Королевської працювала команда Тігіпка, тому він був зацікавлений у тому, щоб залишилася людина, яка б продовжувала його лінію”, – зауважив політолог.

“Насмішкою над українцями є призначення Королевської міністром соцполітики. Адже вона провела найдорожчу виборчу кампанію, але не пройшла до парламенту”. Таку думку висловив заступник глави фракції ВО “Свобода” Андрій Мохник у коментарі “РБК-Україна”.