У 18 градусний мороз заснули на лавці двоє підлітків на Житомирщині

Пізнього вечора у с. Заріччі Ружинського району працівники міліції знайшли на автобусній зупинці двох хлопчаків у напівпритомному стані.

Про це Репортер інформує прес-служба обласної міліції.

Підлітки заснули на вулиці у 18-градусний мороз і будили їх правоохоронці разом з бригадою викликаної швидкої медичної допомоги.

Близько 23 години Олександр Гулько та Олексій Квашук, працівники Ружинського РВ УМВС України в Житомирській області, поверталися додому у с. Заріччя. Село розташоване на околиці райцентру. Проходячи повз автобусну зупинку, чоловіки звернули увагу на темний силует у середині будівлі.

– Здалося, ніби на лавці лежить людина. Коли ми підійшли ближче, то побачили двох дітей, років 12-13, без свідомості, – розповідає в.о. начальника сектору дільничних інспекторів міліції Олександр Гулько. – Ми намагалися розбудити хлопчаків, однак вони не реагували і мали явні ознаки сильного переохолодження.

Правоохоронці викликали швидку медичну допомогу і до її приїзду самостійно зігрівали дітей: укутали у власний одяг та розтирали кінцівки.

За словами медиків, що прибули на місце події, ще півгодини перебування дітей на холоді, й обмороження, а то й замерзання, їм би не уникнути.

За порятунок підлітків взялися лікарі, а після надання необхідної допомоги дітей доставили додому.

Наступного дня працівники міліції завітали до осель хлопчаків, аби поспілкуватись з їх батьками щодо належного догляду за дітьми.