У Житомирі сусідські баталії через газ. ФОТО

Вчора ввечері до редакції Репортера зателефонував стурбований житомирянин.

Чоловік розповів проте, що у його будинку по вулиці Щорса, 121 вже чотири дні немає газу, і винна у цьому лише одна людина – сусідка з першого поверху.

А розпочалися сусідські «баталії» у понеділок, коли хлопець з третього поверху перебуваючи, напевно, в стані афекту, викинув через вікно газову плиту. Летівши до низу вона зачепила і пошкодила газову трубу.

Житомиряни одразу ж викликали працівників відповідної служби, які перекривши газ відремонтували трубу

– Аби впевнитися у тому, що все нормально, газовики мали перевірити у квартирах, на першому поверсі, стояки. У всіх все нормально, тільки жінка з 55 квартири двері нікому не відчинила, – розповідають мешканці будинку по вулиці Щорса, 121.

Місцеві подзвонили на «102» та викликали правоохоронців. Зреагувавши оперативно, міліціонери почали стукати у двері до жінки, проте та відповіла, «що я вас не викликала, і двері нікому не відчиню». За словами сусідів, замкнулася та не пускає нікого до оселі жінка через те, що у неї в квартирі встановлена незаконно бездимна колонка.

– Газовики покрутилися ж 10 хвилин біля дверей і поїхали геть. Проте, повідомили нам дуже «радісну новину»: сказали, що у встановлені колонки є багато порушень, і що будинок через це може злетіти у повітря.

Але й це ще не все. Мешканці дев’ятиповерхового будинку кажуть, що сусідка їм мститься за те, що, нібито, всі вищі поверхи її підтоплювали

– Вона нам так і сказала: я черпала ваше лайно, тепер ви сидіть без газу, – розповідає Богдан, – Але ж ми тут до чого, будинок 1980 року здали в експлуатацію, труби старі, десь протікає. Ми всі згідні скластися аби ЖЕК поставив нам нові труби, і аби такої проблем більше не виникало.

Мешканці будинку по вулиці Щорса, 121 сьогодні вже п’ятий день без газу

Їсти ходять готувати до сусідів та дякують за те, що є електрочайники та мікрохвильові печі.

На першому поверсі сусіди «жінки Ікс» кажуть, що не часто бачать її вдома. В той час, коли Репортер був на місці події – двері були зачинені, світло у вікнах не горіло.

Сьогодні знову до багатоповерхівки мали приїхати газовики. Чи будуть житомиряни зустрічати Новорічні свята з блакитним паливом буде видно згодом. А зараз люди змушені писати заяву до прокуратури аби вона дала дозвіл на примусове відкриття квартири.

Марина Кузьменко