У Житомирі відкрили музей старожитностей

На гостину завітали не лише студенти та викладачі, а й ректор університету та гості – ансамбль “Джерельце” і бандуристи з училища культури.

Кожну справу в Україні, як годиться, розпочинали з молитви. Тож на освячення музею запросили священника Свято-Михайлівського кафедрального собору отця Олександра.

Про це повідомляє сайт “Житомирської Хвилі”.

До експозиції увійшли різні глечики, писанки, пряльця, ікони та багато іншого. Найстаріші з них датуються 19 століттям. Експонати музею збирали практично у всіх регіонах України.

“Цей музей – це справа всього мого життя”, – каже керівник музею старожитностей викладачка університету ім. І. Франка Марія Масловська:

“Я довго до того йшла – до відкриття музею старожитностей. Для того, щоб по-справжньому любити Україну і знати її – треба подорожувати. І саме це ми з студентами намагаємося робити. І саме завдяки таким екскурсіям вдалося зібрати таку велику кількість матеріалу. Їх ми збирали в багатьох куточках України, але ж найбільше тут представлено рідне наше Полісся”.

На завершення усіх гостей почастували справжніми українськми делікатесами: картопляниками, варениками та маківничками. І все це під українські пісні та народну музику.

Як ми повідомляли раніше, музей старожитностей презентували за кілька тижнів до офіційного відкриття.