У Житомирі засудженим розповідали про права людини. ФОТО

12 грудня в Житомирській установі виконання покарань (№8) та Житомирській виправній колонії (№4) в рамках Всеукраїнського тижня права проведені зустрічі ув’язнених та засуджених з фахівцями Головного управління юстиції в Житомирській області.

У заході взяли участь Любов Григорівна Ткаченко – заступник начальника Головного управління юстиції у Житомирській області, Урядовий уповноважений у справах Європейського суду з прав людини в Житомирській області, Світлана Вікторівна Шостак – начальник відділу державної реєстрації нормативно-правових актів, систематизації законодавства, правової роботи та освіти та Ганна Олександрівна Джунь – в.о. начальника відділу нотаріату.

Темою зустрічі стали права людини, шляхи їх захисту та реалізації. До відома ув’язнених та засуджених були доведені основні положення міжнародних нормативних актів та національного законодавства з питань дотримання та захисту прав людини. Крім того, окремо були доведені вимоги нормативно-правових актів з питань оформлення доручень, заповітів, вступу у спадщину тощо.

Прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області