Учні 11 шкіл Житомирщини пішли на вимушені канікули

Станом на 06:00 годину 17 грудня через несприятливі погодні умови та спрацювання автоматики на Житомирщині без електропостачання залишаються 3 високовольтні лінії по 10 кВ, 116 трансформаторних підстанцій та 46 населених пунктів.

Із них 30- у Малинському, 13 – у Радомишльському та 3 – в Коростишівському районах. Призупинено навчальний процес у 11 школах та 4 дитсадках.

Ситуація у Малинському та Радомишльському районах взята на облік Міністерством надзвичайних ситуацій. Це пов’язано з дуже сильним снігопадом (кількість опадів 20 мм, тривалістю 12 годин і менше).

На відновлення електропостачання та ліквідацію наслідків негоди необхідно біля 3,5 млн. грн.

Про це йшлося на позачерговому засіданні обласної виїзної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, яка відбулася 16-го грудня у Малині за участю заступника Міністра надзвичайних ситуацій України генерал-майора служби цивільного захисту Василя Квашука.

На комісії було прийнято рішення звернутися до Кабінету Міністрів України щодо виділення коштів з резервного фонду державного бюджету на ліквідацію наслідків негоди, оскільки обсяги необхідних затрат перевищують можливості цих районів.

Загалом 17 грудня на ліквідації наслідків негоди та наданню допомоги населенню і службам по області працює 124 одиниці техніки підрозділів Міноброни, держлісгоспів, лісгоспів АПК , підрозділів РЕМ, комунальних служб та МНС, а також залучено 244 працівники.

ТУ МНС у Житомирській області