Великий Китайський Цирк у рамках світового турне вперше виступить у Житомирі

13 січня у Житомирі екзотичне Новорічне супер-шоу для маленьких і дорослих глядачів представить «Hebei Acrobatic Troupe» – Великий Китайський Цирк.

КИТАЙСЬКИЙ ЦИРК, традиції якого формувалися протягом 4000 років, у всі часи був захоплюючим видовищем. Його історія сягає своїм корінням в стародавні народні ігри, традиційні ремесла і військову справу. Вона сповнена таємниць, овіяна легендами і переказами.

Розгадку непорушності традицій циркового мистецтва майстрів Піднебесної багато хто бачить в тому, що воно об’єднує основи бойових мистецтв, давню філософію, культуру та високу дисциплінованість. Все це дозволяє здійснювати найскладніші трюки, а унікальна майстерність володіння тілом, що межує з чудесами, вражає навіть найвибагливішу публіку.

Костюм, грим, аксесуари, порядок розподілу трюків у номері, рідкісна скромність, навіть якщо можна так висловитися, цнотлива невибагливість «подачі» – за всім цим виразно відчувається своєрідність національної культури видовища. Це і складає своєрідність (унікальність) китайського цирку, вироблену і відшліфовану творчістю багатьох поколінь.

Кожен номер у китайському цирку глибоко символічний. Наприклад, знамениті «китайські тарілочки», що обертаються на довгих паличках блюдця, спрадавна уособлюють сонце. У цьому номері юні дівчата виконують роль «поромників», переплавляють по небесному океану людям світло і тепло.

Чудовий цирковий номер «політ стрижів» йде корінням в далеке воєнне минуле Китаю. За старовинною легендою, китайським воїнам треба було швидко проскочити в невеликий отвір. Якщо в Стародавньому Китаї це вміння вважалося обов’язковим, то в наші дні це чудовий цирковий номер.

Китайські кульбіти схожі на повітряні польоти і справляють враження повної невагомості артистів, їх тіла як блискавки, летять через сцену або манеж. Складні комбінації, де важлива кожна десята частка секунди, коли здається, що зіткнення артистів неминуче, справляють надзвичайне враження на глядачів.

Групові комбінації схожі на своєрідний феєрверк. Не чути стуку ніг об підлогу, не видно напруги, абсолютно ідеальні постави після стрибка.

Незмінні атрибути – барвисті декорації. Національні костюми буяють золотом, яскравими фарбами і розкішною ручною вишивкою.

Головна відмінність цирків Європи і Китаю в тому, що в європейському цирку виступають дорослі артисти, а в китайському – діти та підлітки. У складі «Hebei Acrobatic Troupe» – 30 артистів від 9 до 24 років. Артисти починають навчатися майстерності з трирічного віку, пройшовши суворий відбір у спеціальній школи, де конкурс часто складає 2-3 тисячі осіб на одне місце.

За останні кілька років Китайський Цирк отримав новий розвиток, його номери завоювали високу оцінку закордонних колег. Китайський цирк став не просто екзотичним вкрапленням, а з’явився цілим вигадливим світом, який продовжує дивувати глядачів усіх куточків земної кулі.