Як на Житомирщині ДАІшники людей рятували. ФОТО

Крім контролю за дотриманням водіями правил безпечного руху, правоохоронці надають необхідну допомогу тим, хто її потребує.

Під час патрулювання автошляхів даішники звертають особливу увагу на тих керманичів, що потрапили в зимові пастки. У разі необхідності всіх учасників дорожнього руху доставляють до пунктів обігріву або ж просто поять гарячим чаєм.

На проїзну частину автодороги Київ – Чоп, що в Коростишівському районі, під вагою снігу несподівано впала величезна сосна, перегородивши водіям проїзд в обох напрямках.

В автомобілі даішників знайшлися всі підручні засоби, за допомогою яких вже за годину вдалося розпиляти деревину на частини та відтягти їх на узбіччя.

Перешкоду зі шляху було усунено, а рух транспорту відновлено

Також на 109 кілометрі траси Київ – Чоп, водієві фури, що рухався зі столиці потрібна була допомога. Керманич авто розповів даішникам, що ще звечора, їдучи трасою, вирішив поповнити запаси пального на автозаправній станції, що знаходилася праворуч автошляху. Cпробувавши повернути – застряг у сніговому заметі, вибратися з якого ані самотужки, ані за допомогою інших вантажівок, водієві не вдалося

Для того, щоб витягнути фуру, потрібна була «важка артилерія»

За допомгою КРАЗу вантажівку все ж таки витягнули з снігу.

Ольга Номерчук, СЗГ УМВС України в Житомирській області