Заклад, який дає професію дітям-інвалідам у Житомирі хронічно недофінансовується

Ніяк по іншому, як майбутнім нації, дітей, які здобувають освіту у Житомирському вищому професійному училищі інтернаті назвати не можна.

Сьогодні 3-го грудня у світі відзначається міжнародний день інвалідів. З нагоди цієї діти, бо святом її теж язик не повертається назвати, в актовому залі училища вихованці влаштували концерт. Співали, танцювали. Треба було чути їхні голоси, бачити їхню життєрадісність.

Діти, які навчаються тут – мають вади здоров’я. Але візуально вони такі ж як і усі. Просто тримаються так, що їх мужності треба повчитися більшості дорослим, яким щось не подобається у житті…

Зал палко підтримував юних артистів. Вони ж, ввійшовши у кураж, щедро винагороджували глядачів своєю творчістю.

Директор міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Юрченко каже, що учні цієї школи-інтернату з успіхом виступають на загальноміських святкових сценах.

За традицією свято відвідали друзі закладу. Звісно ж з теплими словами, подарунками. Так, завдяки підтримці начальника відділення №1 Банку Кіпру у Житомирі Романа Прищепи та голови ради правління компанії “Рудь” Петра Рудя кожен вихованець школи-інтернату отримав морозиво та інші подарунки.

Голова ЖОГО “МІР” Сергій Форест каже, що талановиті діти, хоч і мають певні обмеження, проте вони нічим не гірші за усіх інших, а у чомусь навіть кращі, а тому держава повинна у обов’язковому порядку працевлаштовувати їх, давати можливість реалізувати себе в житті.

Інтернат крім загальної середньої освіти дає можливість здобути професії: кухаря-кондитера, оператора комп’ютерного набору, електромеханіка, радіомеханіка.

– Заклад потребує більшого фінансування, – ділиться з Репортером його директор Олена Єнько

Область, звісно ж, фінансує, але цих грошей недостатньо. Тому ВПУ-інтернат виживає за рахунок співпраці з благодійними організаціями, окремими меценатами, які дружать із цим інтернатом, розуміють його проблеми, не можуть відвернутися від цих дітей.

Після завершення концерту вихованцям влаштували дискотеку.