Житомир став лідером з впровадження енергоефективних проектів, – мер міста. АУДІО

17 млрд $ – річний обіг в сфері ЖКГ України.
41 млрд $ – оплата українців за мобільний зв’язок за 10 місяців 2012-го року.

Проблеми фінансового обслуговування кредитів міжнародних інвестиційних організацій в житлово-комунальній галузі сьогодні обговорили у Житомирі.

Рівень дискусії був високим. Житомир відвідали представники 30-ти комунальних підприємств з усієї України. На прикладі нашого міста фахівці сфери ЖКГ вивчатимуть досвід Житомира у роботі з міжнародними кредиторами у впровадженні проектів з модернізації та підвищення енергоефективності систем теплопостачання.

Кредити на модернізацію систем теплокомуненерго планують залучати обласні центри України у наступному році. Житомир став першим містом, яке отримало погодження Кабміну на отримання кредиту ЄБРР. 7 листопада відповідний дозвіл був наданий, а отже, врегульовано питання, яке затримувало початок впровадження проекту.

– Після проходження тендерів ми почнемо модернізувати систему теплопостачання Житомира. Кредитні кошти дозволять модернізувати 30% теплових мереж, – каже мер Житомира Володимир Дебой.

Модернізація забезпечить зменшення тепловтрат. Якість надання послуг зросте. Житомиряни сплачуватимуть за реальне тепло. Котельні, за рахунок цього зможуть економніше використовувати енергоносій – газ.

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Міський голова Володимир Дебой наголошує, що ріст тарифів на тепло у Житомирі стримуватиметься за рахунок впровадження енергоощадних технологій. “Проблеми держави не варто перекладати на плечі споживачів”, – каже мер Житомира.