Житомиром бігають собаки з бірками

Сьогодні вулицею Івана Франка бігла собака з голубою біркою, на якій був вказаний номер.

Ні, ця тварина помічена не тому, що небезпечна – вона просто пройшла стерилізацію чи кастрацію, має щеплення проти сказу та внутрішніх паразитів, а також є менш агресивною.

Все це стало можливим завдяки співпраці виконавчого комітету Житомирської міської ради, представників міжнародних організації «Чотири лапи» та волонтерів. Вже другий тиждень у місті працюють три мобільні бригади, серед яких іноземні спеціалісти: хірурги та медичні працівники. Вони відловлюють тварин, роблять щеплення, лікують, доглядають та забезпечують харчуванням.

Лікар приватної клініки Валентина Фасоля, яка дуже схожа на актрису Патрісію Каас з керівником проекту Аміром Халілом

Благодійна організація «Чотири лапи» вже близько року працює на території нашої країни. Житомир – сьоме місто, де є такі мобільні клініки.

Завдяки злагодженій роботі лікаря приватної клініки Валентини Фасолі та підтримці міської ради, у Житомирі, можливо, скоро відкриється відповідне приміщення для бездомних тварин.

Керівник міста Володимир Дебой, під час огляду мобільної клініки для стерилізації собак запевнив, що найближчим часом внесе на розгляд сесії питання щодо надання приміщення організації притулку вуличних тварин.

– Мені дуже приємно, що даний проект «Чотири лапи» реалізовується в Житомирі. Це в першу чергу виховання поводження з тваринами. Як бачимо, в клініці, після всіх процедур вони почувають себе добре. Питання з безпритульними тваринами потрібно вирішувати глобально. Я дякую благодійним організаціям, громадським діячам, і всім житомирянам, які долучилися до цього проекту, – сказав Володимир Дебой.

На сьогоднішній день у місті стерилізовано більше 300 собак, про це Репортерові повідомила голова громадської організації, лікар приватної клініки Валентина Фасоля

– Люди працюють 18 годин на добу. Після кожної операції тварин залишають у клініці на два-три дні. Наше завдання – боротися із кількістю безпритульних тварин за допомогою стерилізації та кастрації. Крім цього, ми відібрали сто проб крові і проводимо повне обстеження тварин.

Зазначимо, що благодійна організація «Чотири лапи» має всі відповідні дозволи та ліцензії на проведення вищевказаних робіт.