Житомирщина стала першою в Україні за висотою снігового покриву

За прогнозами Українського гідрометеорологічного центру МНС, протягом найближчих днів в Україні ітимуть опади, які поступово припиняться після 13 грудня.

До 20 грудня погода сильно не зміниться, але температура повітря понизиться. Про це під час брифінгу повідомив директор Гідрометцентру Микола Кульбіда, повідомили «Коментарям» у прес-службі МНС.

За його словами, протягом останніх 2 діб сніговий покрив в Івано-Франківській, Хмельницькій, Тернопільській та Чернівецькій областях збільшився фактично з 15 до 40 см.

Крім цих областей найбільша висота снігового покриву спостерігається у Київській, Житомирській, Вінницькій областях

Так, у Хмельницькій області висота снігу сягає 45 см. У Карпатах сніговий покрив нерівномірний, найбільше у гірських районах Чернівецької області (40 см), в інших районах – 10-15 см.

Очільник Гідрометцентру наголосив, що складні погодні умови, які характеризуватимуться сильними опадами, утримуватимуться до 13 грудня у західних, північних та центральних регіонах. На півдні та сході сильних опадів не очікується, за винятком Одещини та Миколаївщини. Суттєве зростання снігового покриву очікується на Київщині, Вінниччині, Житомирщині, Кіровоградщині, Миколаївщині, Одещині, Буковині. Це може загрожувати безпечному руху транспорту та явищем налипання мокрого снігу.