Живі ялинки напрокат пропонують на Житомирщині гуманні лісники. АУДІО. ФОТО. ЕКСЛЮЗИВ

5000 живих ялинок з кореневою системою, тобто саджанців – така сукупна пропозиція ДП “Житомирське лісове господарство”.

Продавати живі ялинки у горщиках з кореневою системою жителям Житомира і області – ініціатива обласного управління лісомисливського господарства. Цей гуманний підхід дозволить частково здолати варварське відношення людей до хвойних дерев напередодні і під час новорічних свят.

Живу ялинку продають як саджанець, у горщику. Її можна прикрасити і створити цим новорічний настрій. Але є одна проблемка – таку ялинку у хату не внесеш. А звичай того вимагає.

Звісно ж можна її внести у хату, вона постоїть у теплі місяць, а потім загине. Але ж цю ідею впроваджували для протилежного. “Тримати таку ялинку треба у холодному середовищі з температурою до +5”, – роз’яснює Репортеру директор ДП “Житомирське ЛГ” Руслан Карчевський.

Руслан Карчевський – морозу не боїться, справжній лісник!

Очевидно що така пропозиція не усім підходить, а тому особливого попиту на неї не буде. Тим більше, що вартість живої ялинки коливається від 180 до 250 гривень, а зрубаної, мертвої, яку можна внести у хату на “покуть” – від 40 до 100 грн.

Лісники Житомирщини, намагаючись вберегти якомога більше ялинок від знищення, пішли на радикальний крок – запропонували споживачам взяти живу ялинку напрокат, або в оренду! Тобто, ви берете живу ялинку з кореневою системою вартістю 200 грн, святкуєте з нею новорічні свята, водите навколо неї хороводи, а після цього всього повертаєте лісову красуню цілою і неушкодженою лісникам. І вдячні лісники повертають клієнтові 50% вартості замовлення, тобто 100 грн. Ялинку можна залишити і вдома, укорінивши садженець на присадибній ділянці.

Зрозуміло, що незручності з живою ялинкою напрокат, яку не можна вносити у теплу хату – свідомий крок людей, які розуміють, що вони роблять і чому це важливо.

Отримати у лісників вичерпну інформацію, щодо придбання ялинки можна за таким телефоном: (0412) 22-49-53.

Житомирські журналісти сьогодні побачили придорожній пункт реалізації новорічних ялинок на Київській трасі. Розташований він на території рекреаційного майданчику “Лісова стежка”.

Це 124-й кілометр траси Київ-Чоп. Тут повним ходом громадяни розкуповують пробирковані легальні новорічні красуні. Вартість ялинки залежить від її висоти. Ціни – у середньому від 40 до 100 грн. Лісники кажуть – після Миколая покупців побільшає.

Перший заступник начальника облуправління лісового і мисливського господарства Василь Зарічний запевняє читачів Репортера, що обсяги вирощених на Житомирщині новорічних ялинок перевершують попит. А тому, підстав для підвищення ціни на хвойні через дефіцит немає.

АУДІО РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Загалом ліс у ці дні казковий. Хоч і снігу багато і дерева під його вагою ледве тримаються у горизонтальному положенні. Відлигу синоптики поки не прогнозують, а це означає, що зима зафіксовує своє повноправне становище, що погодьтесь, теж прекрасно.

ФОТОРЕПОРТАЖ РЕПОРТЕР ЖИТОМИРА

Пейзажі під Житомиром

Дерева хилить сніг

Живі ялинки. Плантація.

Маленькі саджанці сосни звичайної у теплиці вкриті снігом

Їх садять з закритою кореневою системою. Руслан Карчевський радіє – приживається 100%!

Лісокультурниці ДП “Житомирське лісове господарство”

Лісова дорога

Тут вже активно купують новорічні ялинки. 124 км. траси Київ-Чоп

Рекреаційний майданчик лісники забезпечили усіма зручностями. При вході поставили табличку з прохання це все не псувати

Журналістів грів вогонь