Автомобільні аферисти з’явилися на Житомирщині

На території Житомирської області мешканець Ріного обміняв свій потужний автомобіль на більш економний.

При цьому чоловік не зафіксував свої дії юридично. Через три місяці з’ясувалося, що документи на новий автомобіль підроблені, а сама машина опинилася на штрафмайданчику.

Про це пише Репортерові розповіла керівник прес-служби УМВС України в Житомирській області Алла Ващенко.

На початку січня до Новоград-Волинської міліції звернувся 27-річний мешканець сусідньої області із заявою про те, що він зазнав збитків на 45 тисяч гривень. Як з’ясувалося згодом, заявник ще у вересні минулого року розмістив в Інтернеті оголошення про продаж свого автомобіля «БМВ».

Через деякий час до нього зателефонував незнайомець, який сказав, що живе у Бердичеві. Чоловік на ім’я Роман запропонував вигідну угоду з обміну автомобілями. Замість потужного БМВ, виставленого на торги, він пропонує машину з двигуном меншого обсягу, тобто класу економ.

Дійшовши згоди, чоловіки домовилися про зустріч

Фактичний обмін відбувся через кілька днів на нейтральній території автозаправної станції дороги Київ-Чоп, поблизу Новограда-Волинського. Кожна із сторін договору, начебто, отримала бажане. Проте вже через кілька місяців з’ясувалося, що “новий” автомобіль має підроблені документи. Про це власник автівки дізнався від ДАІшників під час перевірки документів на дорозі.

Автомобіль-двійник був вилучений і поставлений на штрафмайданчик. Попередній власник відмовився від причетності і до машини, і до підроблених документів.

Саме тоді заявник пожалів, що укладена кілька місяців тому угоду відбувалася усно, без будь-яких документів

За словами першого заступника начальника Новоград-Волинського МВ УМВС України в Житомирській області Юрія Балоня, після звернення потерпілого в міліцію подію було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України. Проводиться з’ясування всіх обставин події та причетних до нього осіб.