Цього разу службова недбалість стала причиною смерті двох дітей на Житомирщині

Вчора, 3 січня, за результатами перевірки, ініційованої прокуратурою, розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, що спричинила тяжкі наслідки) КК України.

Прокуратура Житомирщини розслідує ситауцію стосовно неналежного виконання службових обов’язків посадовими особами служби у справах дітей Коростишівської райдержадміністрації.

Вже з’ясовано, що четверо дітей проживали в антисанітарних умовах, у будинку, в якому більше року відсутнє електропостачання. Батьки випивали, діти ж не отримували потрібного одягу та харчування. Сім’я з 2008 року перебувала на обліку як кризова, розповіли Репортерові у прес-службі прокуратури Житомирської області.

Влітку 2012 року старша 11-річна донька повідомила службу у справах дітей, що через нестерпне життя не може проживати у сім’ї

Дівчинку влаштували в Житомирський центр соціально-психологічної реабілітації дітей. Згодом до лікувального закладу з отруєнням потрапив найменший дворічний хлопчик.

Однак, відповідні служби ігнорували кричущі факти та не забрали своєчасно дітей із сім’ї.

Службова недбалість посадових осіб призвела до трагічних наслідків. Двоє дітей, 6-ти та 7-ми років, загинули під час пожежі, яка сталася у будинку через необережне поводження з вогнем.

Нагадаємо, 1 січня до міліції надійшло повідомлення про те, що через недбалість батьків помер 4-річний хлопчик. Знаходячись вдома, пролив на себе окріп. Дитина отримала значні опіки тулуба та ніг. Однак батьки до лікарні не звертались, за їх словами, самостійно обробляючи рани. Хлопчик помер, орієнтовно, 31 грудня.